Anna konyhája

Banános sós-karamellás pohárkrém

Hozzávalók: (4-5 pohárhoz )

  1. 3 érett banán,
  2. 15 dkg nádcukor,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 0,8 dl tejszín,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 2 csipet tengeri só,
  7. 4 tojás,
  8. 30 dkg mascarpone,
  9. citromlé,

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, és a tojássárgákat a cukorral habosra keverem. majd a mascarponét is hozzáadom. A tojásfehérjéket egy csipet sóvak kemény habbá verem, majd a mascarponés krémhez adom. A karamellkrém elkészültéig a hűtőbe teszem.

A tejszínben megolvasztom a vajat, de nem forralom fel.

A nádcukorhoz adok 1 ek vizet, majd keverés nélkül arany barnára karamellizálom. Ha szükséges az edényt rázogatom, de nem keverem ! A vajas tejszínt a karamellre öntöm, csipet sót szórok rá, és lassú tűzön kevergetve a karamellkrémet besűrítem.

A banánt vékonyan felszeletelem, citromlevet locsolok rá, és beleforgatom, hogy a bebarnulását megakadályozzam.

Az üvegpoharak aljába  a felszeletelt banánkarikák felét elosztom. megöntözöm a karamellkrém felével, majd a mascarponés krémet rámerem. A maradék banánkarikákkal befedem, végül a karamellkrémet ráöntöm.

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!