Hozzávalók: (4-5 pohárhoz )
- 3 érett banán,
- 15 dkg nádcukor,
- 10 dkg cukor,
- 0,8 dl tejszín,
- 5 dkg vaj,
- 2 csipet tengeri só,
- 4 tojás,
- 30 dkg mascarpone,
- citromlé,
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, és a tojássárgákat a cukorral habosra keverem. majd a mascarponét is hozzáadom. A tojásfehérjéket egy csipet sóvak kemény habbá verem, majd a mascarponés krémhez adom. A karamellkrém elkészültéig a hűtőbe teszem.
A tejszínben megolvasztom a vajat, de nem forralom fel.
A nádcukorhoz adok 1 ek vizet, majd keverés nélkül arany barnára karamellizálom. Ha szükséges az edényt rázogatom, de nem keverem ! A vajas tejszínt a karamellre öntöm, csipet sót szórok rá, és lassú tűzön kevergetve a karamellkrémet besűrítem.
A banánt vékonyan felszeletelem, citromlevet locsolok rá, és beleforgatom, hogy a bebarnulását megakadályozzam.
Az üvegpoharak aljába a felszeletelt banánkarikák felét elosztom. megöntözöm a karamellkrém felével, majd a mascarponés krémet rámerem. A maradék banánkarikákkal befedem, végül a karamellkrémet ráöntöm.
Kommentek