Anna konyhája

Spenót-pestós túrónudli baconnal

    

Hozzávalók a túrós nudlihoz:

  1. 50 dkg túró,
  2. 25 dkg liszt,
  3. 2 tojás,

A pestóhoz:

  1. 1 csokor spenót vagy 2 pűpos evőkanál parajkrém,
  2. 4-5 gerezd fokhagyma,
  3. 1 dl olivaolaj,
  4. 10 dkg száraz, reszelt sajt,
  5. 2 ek sótlan mogyoró,
  6. 1 dl tejszín,

A tetejére 10-15 dkg felkockázott bacon és reszelt sajt,

Elkészítése:

A pestó elkészítésével kezdem. A hozzávalókat aprítóba teszem, és pépesre keverem. Egy serpenyőbe öntöm, és forrásig melegítem.  A pestóhoz valók mennyiségét, arányát tetszőlegesen lehet variálni. A mogyoró helyett mandulát, fenyőmagot, diót választhatok,   a spenót helyett medvehagymát, friss bazsalikomlevelet,….stb

A felaprított bacont zsírjára kisütöm, majd szűrőlapáttal kiemelem, és félreteszem.

A nudlihoz valókat összegyúrom, majd ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle. Tetszőleges hosszú  ( kb 1,5 cm ) nudli-rudacskákat vágok belőle. Egyenként sodrok rajtuk egyet, majd a villa fokain átgörgetve, olaszos gnocchi formát adok nekik, –már csak a pestó kedvéért!

Enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzöm. Lecsöpögtetem, majd a forró pestóhoz öntöm, és összekeverem.

Tálaláskor megszórom a kisütött baconnal és a reszelt sajttal.

Nagyon ízletes, kiadós, laktató étel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!