Hozzávalók:
- 4 db nyúlcomb,
- 3 dl fehérbor,
- 50 dkg krémsajt,
- 25 dkg gomba,
- 3 csapott ek keményítő vagy liszt,
- 1 csokor petrezselyem zöldje,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor újhagyma vagy 1 db póréhagyma,
- 1 kis marék friss vagy 1 kk szárított majoránna,
- só,
- zsiradék,
Elkészítése:
Besózom a nyúlcombokat, és kizsírozott, fedeles tepsibe teszem. Rászórom a felaprított fokhagymát, újhagymát, majd ráöntöm a fehérbort. Lefedem, és 180 °C-os sütőben 50-60 percig sütöm.
Leöntöm róla a pecsenyelevet. Egy keverőtálba merem a krémsajtot, és apránként hozzáadom a pecsenyelevet, és a keményítőt. Simára keverem, majd ízesítem a felaprított petrezselyemmel, a majoránnával. Végül beleforgatom a megtisztított, és felszeletelt gombát.
Ezt a masszát ráöntöm a félig sült nyúlra, és takarás nélkül addig sütöm, amíg a hús pirulni kezd, illetve a szaft besűrűsödik. Ez kb 20-30 perc. A sütőtálban tálalom. Karfiolos krumplipürével körítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: