Anna konyhája

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

Hozzávalók:

  1. 4 db nyúlcomb,
  2. 3 dl fehérbor,
  3. 50 dkg krémsajt,
  4. 25 dkg gomba,
  5. 3 csapott ek keményítő vagy liszt,
  6. 1 csokor petrezselyem zöldje,
  7. 5-6 gerezd fokhagyma,
  8. 1 csokor újhagyma vagy 1 db póréhagyma,
  9. 1 kis marék friss vagy 1 kk szárított majoránna,
  10. só,
  11. zsiradék,

Elkészítése:

Besózom a nyúlcombokat, és kizsírozott, fedeles tepsibe teszem. Rászórom a felaprított fokhagymát, újhagymát, majd ráöntöm a fehérbort. Lefedem, és 180 °C-os sütőben 50-60 percig sütöm.

Leöntöm róla a pecsenyelevet. Egy  keverőtálba merem a krémsajtot, és apránként hozzáadom a pecsenyelevet, és a keményítőt. Simára keverem, majd ízesítem a felaprított petrezselyemmel, a majoránnával. Végül beleforgatom a megtisztított, és felszeletelt gombát.

Ezt a masszát ráöntöm a félig sült nyúlra, és takarás nélkül addig sütöm, amíg a hús pirulni kezd, illetve a szaft besűrűsödik. Ez kb 20-30 perc. A sütőtálban tálalom. Karfiolos krumplipürével körítettem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!