Anna konyhája

Brokkolis-sütőtökös pulykaragú

 dsc05114.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg pulykamellfilé,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 4 ek olaj,
  5. só,
  6. bors,
  7. 50 dkg sütőtök,
  8. 35 dkg brokkoli,
  9. 15 dkg kukorica konzerv,
  10. 2 dl főzőtejszín,
  11. 1 ek liszt,

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedem, és forró vízben 3 percig blansírozom, majd leszűröm és félreteszem.

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom az olajban, majd hozzáadom az áttört fokhagymát.

Ezen a hagymás alapon megpirítom a a felkockázott pulykamellet, közben sózom, borsozom.

Amíg a hús párolódik, megtisztítom a tököt, felkockázom, és a húshoz keverem. Kb 10 percig együtt párolom.

A félretett brokkolit és a főtt kukoricát a raguhoz adom, és pár percig együtt főzöm vele.

Közben egy kis tálkában a liszthez öntöm apránként a tejszínt, simára keverem, és a forrásban lévő ragura öntöm. Összeforralom, és párolt bulgurral körítve, azonnal tálalom.

dsc05115.JPG

dsc05116.JPG

dsc05118.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!