Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli,
- 15 dkg kockázott húsos szalonna,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 ek vaj,
- só, fehér bors,
- szerecsendió,
- 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti,
- 4 tojás,
- 10 dkg száraz, reszelt sajt,
Elkészítése:
A felkockázott szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a megmosott, felszeletelt gombát. Együtt pirítom, amíg a gomba is átsül. Közben sózom, borsozom.
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm, és turmixgépben teszem. Hozzáadom a tejszínt, és a vajat, majd együtt pépesítem.
A spagettit fogkeményre kifőzöm a brokkoli főzővízében, majd leszűröm. Ráöntöm a gombaragura, és összekeverem, majd hozzáadom a brokkolikrémet, végül a sajtos-tojásos masszát. Az egészet összekeverem, és egy kivajazott sütőformába öntöm. Megötögetem, hogy egyenletesen elrendeződjön a tálban, majd a 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet pirítom. Azonnal, forrón tálalom. A tetejére mindenki reszelt sajtot szórhat a saját tányérjában.
A tojásokat elkeverem a reszelt sajttal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: