Anna konyhája

Lepénykenyér

 dsc04663.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  2. 20 dkg durumliszt,
  3. 2,5 dkg élesztő,
  4. 1 ek méz,
  5. 1 ek frissen vágott rozmaring levél,
  6. 4 gerezd fokhagyma,
  7. langyos víz,

Elkészítése:

A liszteket a kelesztőtálba kimérem, az összevágott rozmaring levelet és az áttört fokhagymát hozzákeverem.

Közepébe mélyedést csinálok. Belemorzsolom az élesztőt és rácsorgatom a mézet. Kb 2 dl langyos vízzel összekeverem, ruhával letakarom, és langyos helyen felfuttatom az élesztőt.

Ha felfutott az élesztő, annyi langyos vizet öntök még hozzá több lépésben, hogy közepes keménységű tésztát kapjak .

 A robotgép dagasztó karjával sima, hólyagos, rugalmas tésztát dagasztok. A kelesztő tálat lefedem, és szoba hőmérsékleten 1 órát kelesztem.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, kerekre formázom, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Kézzel ellapítom, letakarom, és addig pihentetem, amíg a sütő bemelegszik.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A tésztát vízzel lespriccelem, és a forró sütőbe helyezem. 20 -25 perc alatt pirosra sütöm.

 

 

dsc04664.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!