Hozzávalók:
- 12,5 dkg nagy szemű zabpehely,
- 10 dkg szeletelt mandula,
- 1 tk őrölt fahéj,
- csipet só,
- 15 dkg mogyoróvaj,
- 10 dkg cukor,
- 5 dkg vaj,
- 1 db tojásfehérje,
Elkészítése:
Összekeverem a zabpelyhet a mandulával, a fahéjjal, és a sóval. Egy kisebb serpenyőben megolvasztom a vajat, a cukrot és a mogyoróvajat, majd leveszem a tűzről, és összekeverem a zabpelyhes eleggyel. Majd beleforgatom a tojásfehérjét.
Egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom egyenletes vastagságban. 180 °C-on kb 10-15 percig sütöm. Hűlni hagyom, majd sütőpapírostól kiemelem a tepsiből, és egy vágódeszkán kb 2 x 8 cm-es csíkokra vágom.
Nagyon ízletes, ropogós müzli szelet !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: