Anna konyhája

Csokis zabkeksz

 dsc04294.JPG

Hozzávalók:

  1. 10 dkg 81 %-os étcsokoládé,
  2. 15 dkg vaj,
  3. 10 dkg méz,
  4. 10 dkg zabpehelyliszt,
  5. 15 dkg nagy szemű zabpehely,
  6. 1/2 kk szódabikarbóna,
  7. 1 kk őrölt fahéj,
  8. csipet máltai tengeri só,
  9. 1 kk őrölt kardamom,
  10. 1 tojás,

Elkészítése:

A vajat és az összetördelt étcsokoládét a mikróban megolvasztom, majd simára összekeverem.

A zabpehelylisztet és a zabpelyhet összekeverem, majd hozzáadom a fűszereket. Elkeverem a száraz összetevőket, majd rácsorgatom a mézet, a tojást és a vajas csokoládét. Egy könnyen elegyíthető masszát kapok, amit 1 órára a hűtőbe teszek. Kellően megszilárdult anyagot kapok, amiből könnyen tudok diónyi golyókat  készíteni.

Egy nagyméretű sütőlapra sütőpapírt terítek, és elrendezem rajta a golyókat, kellő távolságot hagyva közöttük.

165 °C-on, légkeveréssel, 10-15 perc alatt készre sütöm.

dsc04296.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!