Hozzávalók: (3-4 fő )
A körethez:
Elkészítése:
Egy mozsárban az olívaolajjal elkeverem az apróra vágott zöldfűszereket, a gyömbért, a 3 gerezd fokhagymát, és a citromlevet. Alaposan összedörzsöljük, hogy az ízek jól összekeveredjenek az olajjal. A csirkecombokat sózom, borsozom, majd az olajos fűszerrel alaposan bedörzsölöm a csirkecombokat.
Egy magasabb falú sütőtálba teszem a fűszeres combokat, köré szórom a többi fokhagyma gerezdet, aláöntök 2 dl száraz fehérbort és lefedve, 170 °C-on, kb 1,5 -2 óra alatt puhára sütöm,majd leveszem a fedőt és 200°C-on 10-15 perc alatt megpirítom.
A körethez a csicseriborsót egy éjszakára hideg vízben beáztatom. Másnap leszűröm, majd tiszta , szódabikarbónás vízben puhára főzöm, figyelve arra, hogy túl ne főjön, harapható legyen. Ha megpuhult leszűröm, félreteszem.
A megtisztított sárgarépát apróra felkockázom, és a zöldborsóval együtt enyhén sós vízben megfőzöm, leszűröm.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd ráöntöm a zöldségeket, átforrósítom és a sült csirkecombbal együtt tálalom. A tetejére csorgatok a serpenyőben maradt szaftból és rászórom a sült fokhagymát.