Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé,
- 10 dkg főtt, füstölt tarja,
- olaj,
- 2 db pritaminpaprika,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 4-5 ek sűrített paradicsom,
- 1 tk csilipehely,
- 1 tk oregánó,
- 1 tk őrölt római kömény,
- 1/2 tk őrölt paprika,
- só,
- bors,
Az összeállításhoz:
- 3 db tortilla lap,
- ketchup,
- 20 dkg reszelt sajt,
A tejfölös mártogatóshoz:
- 6 ek tejföl,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 tk csilipehely,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A raguhoz a paprikákat apró kockákra szeletelem a vöröshagymával és a fokhagymával együtt.Két ek olajon megpirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott csirkemellet és a sonkát. 4 ek olajat öntök még rá, és kevergetve összepirítom. Ráöntöm a sűrű paradicsomlevet, ízesítem a fűszerekkel, sózom, borsozom. Addig rotyogtatom, amíg sűrű mártást kapok, majd félreteszem.
Elkészítem a tortilla lapokat. Egy sütőtálba helyezem és a felére rákanalazom a ragu harmadát. Megszórom reszelt sajttal, majd ráhajtom a másik felét. A tetejét lekenem sűrű ketchuppal, és megszórom reszelt sajttal. Ezt a folyamatot megismételem a másik két tortilla lappal is, majd a végén a három töltött tortillát egymásra helyezem.
200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a sajt rápirul a tetejére.
A tejfölös mártogatóshoz tejfölhöz hozzákeverem a felaprított petrezselymet és a többi hozzávalót. Ezzel a tejfölös mártogatóssal vagy finom házi ketchuppal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: