Narancsos csirke kelbimbós rizzsel

Hozzávalók: ( 2 főre )

  1. 1 egész csirkemellfilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 tk keményítő,
  5. 2 dl narancslé,
  6. 3-5 ek méz,
  7. 2 ek ecet,
  8. 1 narancs,
  9. 1 csokor snidling,

A rizshez:

  1. 1 vöröshagyma,
  2. 2 ek olaj,
  3. só,
  4. bors,
  5. 20 dkg rizs,
  6. 4 dl víz vagy zöldség alaplé,
  7. 20 dkg kelbimbó,

Elkészítése:

A csirkemellet hosszú, vékony csíkikra vágom. Sózom, borsozom, majd összeforgatom a keményítővel.Egy serpenyőben felhevítem az olajat és körbepirítom a mellfilét, majd kiszedem és félreteszem.

A visszamaradt olajra ráöntöm a narancslevet, a mézet és az ecetet, majd ráreszelem a narancs héját.Pár percig forralom, majd visszarakom a húst, és további 5 percig kevergetve forralom. Ha a sűrű máz már bevonta a csirkét, leveszem a tűzről, és rászórom a felaprított snidlinget.

A megtisztított kelbimbót forrásban lévő, szódabikarbónás ( 1 tk ) vízbe dobom, és 2 percig blansírozom, majd egy szűrőkanálba kiöntöm, és lecsöpögtetem.

A rizshez az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon kicsit megpirítom. Sózom, borsozom, majd beleszórom az alaposan átmosott rizst. Addig pirítom kevergetve, amíg a rizs üvegessé válik, majd felöntöm az alaplével vagy vízzel, és felforralom. Rádobom a kelbimbót, lefedve, tartalék lángon addig főzöm, amíg a folyadék jó részét beitta, majd a tűzről levéve, letakarva hagyom gőzében megpuhulni.

A csirkével együtt, forrón tálalom.

Címkék: ,
Tovább a blogra »