Hozzávalók: ( 2 főre )
A rizshez:
Elkészítése:
A csirkemellet hosszú, vékony csíkikra vágom. Sózom, borsozom, majd összeforgatom a keményítővel.Egy serpenyőben felhevítem az olajat és körbepirítom a mellfilét, majd kiszedem és félreteszem.
A visszamaradt olajra ráöntöm a narancslevet, a mézet és az ecetet, majd ráreszelem a narancs héját.Pár percig forralom, majd visszarakom a húst, és további 5 percig kevergetve forralom. Ha a sűrű máz már bevonta a csirkét, leveszem a tűzről, és rászórom a felaprított snidlinget.
A megtisztított kelbimbót forrásban lévő, szódabikarbónás ( 1 tk ) vízbe dobom, és 2 percig blansírozom, majd egy szűrőkanálba kiöntöm, és lecsöpögtetem.
A rizshez az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon kicsit megpirítom. Sózom, borsozom, majd beleszórom az alaposan átmosott rizst. Addig pirítom kevergetve, amíg a rizs üvegessé válik, majd felöntöm az alaplével vagy vízzel, és felforralom. Rádobom a kelbimbót, lefedve, tartalék lángon addig főzöm, amíg a folyadék jó részét beitta, majd a tűzről levéve, letakarva hagyom gőzében megpuhulni.
A csirkével együtt, forrón tálalom.