Hozzávalók: ( 2 főre )
- 1 egész csirkemellfilé,
- só,
- bors,
- 1 tk keményítő,
- 2 dl narancslé,
- 3-5 ek méz,
- 2 ek ecet,
- 1 narancs,
- 1 csokor snidling,
A rizshez:
- 1 vöröshagyma,
- 2 ek olaj,
- só,
- bors,
- 20 dkg rizs,
- 4 dl víz vagy zöldség alaplé,
- 20 dkg kelbimbó,
Elkészítése:
A csirkemellet hosszú, vékony csíkikra vágom. Sózom, borsozom, majd összeforgatom a keményítővel.Egy serpenyőben felhevítem az olajat és körbepirítom a mellfilét, majd kiszedem és félreteszem.
A visszamaradt olajra ráöntöm a narancslevet, a mézet és az ecetet, majd ráreszelem a narancs héját.Pár percig forralom, majd visszarakom a húst, és további 5 percig kevergetve forralom. Ha a sűrű máz már bevonta a csirkét, leveszem a tűzről, és rászórom a felaprított snidlinget.
A megtisztított kelbimbót forrásban lévő, szódabikarbónás ( 1 tk ) vízbe dobom, és 2 percig blansírozom, majd egy szűrőkanálba kiöntöm, és lecsöpögtetem.
A rizshez az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon kicsit megpirítom. Sózom, borsozom, majd beleszórom az alaposan átmosott rizst. Addig pirítom kevergetve, amíg a rizs üvegessé válik, majd felöntöm az alaplével vagy vízzel, és felforralom. Rádobom a kelbimbót, lefedve, tartalék lángon addig főzöm, amíg a folyadék jó részét beitta, majd a tűzről levéve, letakarva hagyom gőzében megpuhulni.
A csirkével együtt, forrón tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: