Anna konyhája

Hot-dog kifli

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 1 mk só,
  3. 1 tk cukor,
  4. 2,5-3 dl langyos tej,
  5. 2,5 dkg élesztő,
  6. 1/2 dl olaj,
  7. 1 db tojás,

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt és felfuttatom.

A dagasztótálba kimérem a lisztet, sózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, majd beleöntöm az élesztős tejet. Géppel sima, közepesen lágy tésztát dagasztok.

Lisztezett felületre kiemelem, meggömbölygetem, majd visszateszem a kilisztezett tálba. Letakarva, szobahőmérsékleten, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett felületre kiborítom, és 5 részre osztom. Egyenként kerekre formázom őket, majd letakarva fél órát pihentetem.

A kis gombócokat négyzet alakúra kisodrom, és az egyik sarkánál kezdve feltekerem, majd kettévágom.  Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom a kifliket, letakarom és 40 percet pihentetem. 

A tetejüket felvert tojással lekenem, majd légkeverésen, 180 °C-on, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom őket kihűlni.

Tálaláskor a kifli vastagabb végét vékonyan levágom. A puha belét benyomom, mustárt, ketchupot csorgatok bele, majd a megfőtt virslit belenyomom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!