Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 mk só,
- 1 tk cukor,
- 2,5-3 dl langyos tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1/2 dl olaj,
- 1 db tojás,
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt és felfuttatom.
A dagasztótálba kimérem a lisztet, sózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, majd beleöntöm az élesztős tejet. Géppel sima, közepesen lágy tésztát dagasztok.
Lisztezett felületre kiemelem, meggömbölygetem, majd visszateszem a kilisztezett tálba. Letakarva, szobahőmérsékleten, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre kiborítom, és 5 részre osztom. Egyenként kerekre formázom őket, majd letakarva fél órát pihentetem.
A kis gombócokat négyzet alakúra kisodrom, és az egyik sarkánál kezdve feltekerem, majd kettévágom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom a kifliket, letakarom és 40 percet pihentetem.
A tetejüket felvert tojással lekenem, majd légkeverésen, 180 °C-on, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom őket kihűlni.
Tálaláskor a kifli vastagabb végét vékonyan levágom. A puha belét benyomom, mustárt, ketchupot csorgatok bele, majd a megfőtt virslit belenyomom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: