Hozzávalók a kiflihez: ( 8 db )
- 50 dkg liszt,
- 1 mk só,
- 1 tk cukor,
- 2,5-3 dl langyos tej,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1/2 dl olaj,
- 1 db tojás,
A töltelékhez:
- 8 db virsli,
- 20 dkg reszelt trapista,
- 20 dkg reszelt, füstölt sajt,
- 8 db hot-dog kifli,
- 16 szelet bacon,
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt és felfuttatom.
A dagasztótálba kimérem a lisztet, sózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, majd beleöntöm az élesztős tejet. Géppel sima, közepesen lágy tésztát dagasztok.
Lisztezett felületre kiemelem, meggömbölygetem, majd visszateszem a kilisztezett tálba. Letakarva, szobahőmérsékleten, kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre kiborítom, és 8 részre osztom. Egyenként kerekre formázom őket, majd letakarva fél órát pihentetem.
A kis gombócokat négyzet alakúra kisodrom, és az egyik oldalánál kezdve feltekerem, gyengéden többször meghengergetem, hogy a felülete minél simább, egységesebb henger legyen. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom a kifliket, letakarom és 40 percet pihentetem.
A tetejüket felvert tojással lekenem, majd légkeverésen, 180 °C-on, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom őket kihűlni.
A virsliket megfőzöm. A sajtokat lereszelem, összekeverem. A kifliket kettévágom, a sajt felét ráhalmozom, közepére illesztem a főtt virslit, majd beborítom a maradék sajttal. Így a virslit körbe a reszelt sajt veszi körül. Végül ráillesztem a kifli tetejét. A megtöltött kifliket kívülről betekerem 2-2 szelet baconnal, majd a grillsütőbe teszem közepes hőfokon. Rányomom a sütő tetejét és aranybarnára sütöm.A sütés közben kiolvadó baconzsírtól fantasztikus finom ízt kap !
Ha szilveszterre készítjük, jöhet hozzá a hideg pezsgő vagy egy jó pohár habzó sör !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: