Anna konyhája

Brokkolis-sajtszósszal töltött édesburgonya

Hozzávalók: (2 főre )

  1. 4 db kisebb édesburgonya,

A sajtszószhoz:

  1. 4 szelet bacon,
  2. 1 ek olaj,
  3. 1 kisebb brokkoli,
  4. 2 dl tejszín,
  5. 20 dkg reszelt sajt,
  6. só,
  7. bors,

A chimichurrihoz: ( argentin mártás )

  1. 1 csokor petrezselyem,
  2. 1 piros csili,
  3. 6 ek olívaolaj,
  4. 4 ek vörösborecet,
  5. 1 tk nádcukor,
  6. 1 tk kakukkfű,
  7. 1 tk oregánó,

Elkészítése:

A brokkolit forrásban lévő szódabikarbónás ( 1 tk ) vízbe mártom 1/2 percre, majd kiemelem hideg vizet csorgatok rá és lecsöpögtetem.

A sajtszószhoz 1 ek olajon megpirítom a felkockázott bacont, majd kiszedem és félreteszem.

A visszamaradt olajon a rózsáira szedett brokkolit megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, és pár perc alatt besűrítem. Közben visszateszem a bacont, és félreteszem.

A fűszeres mártáshoz apróra vágom a petrezselymet, a csilit és hozzákeverem a többi hozzávalót is.

Az édesburgonyákat megtisztítom és egészben megfőzöm. tűpróbával ellenőrzöm.

Kettévágom, egy kanállal a közepükbe mélyedést nyomok, belekanalazom a brokkolis sajtszószt, rászórom a chimichurrit, és 150°C-os sütőbe teszem 10-15 percre.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!