Hozzávalók: (2 főre )
- 4 db kisebb édesburgonya,
A sajtszószhoz:
- 4 szelet bacon,
- 1 ek olaj,
- 1 kisebb brokkoli,
- 2 dl tejszín,
- 20 dkg reszelt sajt,
- só,
- bors,
A chimichurrihoz: ( argentin mártás )
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 piros csili,
- 6 ek olívaolaj,
- 4 ek vörösborecet,
- 1 tk nádcukor,
- 1 tk kakukkfű,
- 1 tk oregánó,
Elkészítése:
A brokkolit forrásban lévő szódabikarbónás ( 1 tk ) vízbe mártom 1/2 percre, majd kiemelem hideg vizet csorgatok rá és lecsöpögtetem.
A sajtszószhoz 1 ek olajon megpirítom a felkockázott bacont, majd kiszedem és félreteszem.
A visszamaradt olajon a rózsáira szedett brokkolit megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, és pár perc alatt besűrítem. Közben visszateszem a bacont, és félreteszem.
A fűszeres mártáshoz apróra vágom a petrezselymet, a csilit és hozzákeverem a többi hozzávalót is.
Az édesburgonyákat megtisztítom és egészben megfőzöm. tűpróbával ellenőrzöm.
Kettévágom, egy kanállal a közepükbe mélyedést nyomok, belekanalazom a brokkolis sajtszószt, rászórom a chimichurrit, és 150°C-os sütőbe teszem 10-15 percre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: