Hozzávalók:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A kalácsot felkockázom.
A tejhez hozzáadom a vajat és felmelegítem.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáöntöm a felmelegített tejhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
Összekeverem a darált mákot az őrölt fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd ráöntöm a felfőzött tejet, összeforgatom és pár percig állni hagyom, hogy jól megszívja magát.
Egy kapcsos tortaforma alját vajjal kikenem, az oldalát sütőpapír csíkkal kibélelem. A mákos kiflit beleöntöm, lenyomkodom, majd 170 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. A tejet felforralom, és a tojásos keverékkel sűrűre főzöm. Megvárom míg kihűl, és a vajjal jól kikeverem. A kihűlt guba tetejére simítom, majd a hűtőbe teszem. A tetejét habtejszínnel díszítem.