Hozzávalók:
- 8 db kifli vagy 35-40 dkg kalács,
- 8-10 dl tej,
- 3 tojás sárgája,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 10 dkg vaj,
- 15 dkg darált mák,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 kk őrölt fahéj,
A vaníliás krémhez:
- 3 dl tej,
- 3 tojássárgája,
- 10 dkg cukor,
- 1 ek vanília kivonat,
- 1 csomag vanília pudingpor,
- 10 dkg vaj,
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
Elkészítése:
A kalácsot felkockázom.
A tejhez hozzáadom a vajat és felmelegítem.
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáöntöm a felmelegített tejhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.
Összekeverem a darált mákot az őrölt fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd ráöntöm a felfőzött tejet, összeforgatom és pár percig állni hagyom, hogy jól megszívja magát.
Egy kapcsos tortaforma alját vajjal kikenem, az oldalát sütőpapír csíkkal kibélelem. A mákos kiflit beleöntöm, lenyomkodom, majd 170 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. A tejet felforralom, és a tojásos keverékkel sűrűre főzöm. Megvárom míg kihűl, és a vajjal jól kikeverem. A kihűlt guba tetejére simítom, majd a hűtőbe teszem. A tetejét habtejszínnel díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: