Anna konyhája

Mákos guba torta

Hozzávalók:

  1. 8 db kifli vagy 35-40 dkg kalács,
  2. 8-10 dl tej,
  3. 3 tojás sárgája,
  4. 2 csomag vaníliás cukor,
  5. 10 dkg vaj,
  6. 15 dkg darált mák,
  7. 1 citrom reszelt héja,
  8. 1 kk őrölt fahéj,

A vaníliás krémhez:

  1. 3 dl tej,
  2. 3 tojássárgája,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 1 ek vanília kivonat,
  5. 1 csomag vanília pudingpor,
  6. 10 dkg vaj,

A tetejére:

  1. 2,5 dl habtejszín,
  2. 1 csomag habfixáló,

Elkészítése:

A kalácsot felkockázom.

A tejhez hozzáadom a vajat és felmelegítem.

A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáöntöm a felmelegített tejhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm.

Összekeverem a darált mákot az őrölt fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd ráöntöm a felfőzött tejet, összeforgatom és pár percig állni hagyom, hogy jól megszívja magát.

Egy kapcsos tortaforma alját vajjal kikenem, az oldalát sütőpapír csíkkal kibélelem. A mákos kiflit beleöntöm, lenyomkodom, majd 170 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.

A krémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. A tejet felforralom, és a tojásos keverékkel sűrűre főzöm. Megvárom míg kihűl, és a vajjal jól kikeverem. A kihűlt guba tetejére simítom, majd a hűtőbe teszem. A tetejét habtejszínnel díszítem.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!