Anna konyhája

A legfinomabb sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 25 dkg vaj,
  3. 2-3 ek tejföl,
  4. 3 dkg élesztő,
  5. 1 kk cukor,
  6. 1 dl tej,
  7. 30 dkg reszelt sajt, + a tetejére,
  8. 2 tojás,
  9. 12 g só,

Elkészítése:

A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, közben hozzáadom a sót.

A közepében mélyedést készítek, és hozzáadok 1 egész tojást és egy tojássárgáját, majd a tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrom. Nem kell teljesen simára kigyúrni, csak addig amíg a tészta összeáll. Közepesen puha tésztát kell kapnom. Letakarom, és fél órát pihentetem.

Kinyújtom és gondolatban 3 részre osztom. A középső rész megszórom reszelt sajttal, majd ráhajtom az egyik oldalát. Ezt ismét megszórom sajttal és ráhajtom a másik oldalt is. Végül hosszában kettéhajtom. Fél órát ismét pihentetem, majd még kétszer megismétlem a hajtogatást.

A végén 2 cm vastagra kinyújtom, a tetejét rácsosra bevagdosom és kiszaggatom. A tetejét a tojásfehérjével lekenem, reszelt sajttal jól megszórom, és légkeverésen, 200 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütöm.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!