Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 5 dkg cukor,
- 7 dkg liszt,
- 5 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 3 dkg vaj vagy vajízű margarin,
A krémhez:
- 25 dkg túró,
- 2 dl natúr, görög joghurt,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg kókuszreszelék,
- 1/2 citrom lereszelt héja,
- 2 dl habtejszín,
- 20 g zselatinfix,
Öntethez:
- 8 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 3 dkg vaj,
- 1 tk étolaj,
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzászitálom a lisztet, és óvatosan belekeverem.
A vajat és az étcsokoládét óvatosan felmelegítem, csak éppen annyira, hogy a csokoládé feloldódjon és simára el tudjam keverni. Ellenőrzöm, hogy ne legyen meleg és hozzákeverem a tojásos masszához.
Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma alját vékonyan kivajazok és liszttel megszórom. Az oldalát egy sütőpapír csíkkal kibélelek, belesimítom a kevert tésztát. ’80 °C-ra előmelegített sütőben, kb 15-18 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Hagyom, hogy a formában kihűljön
A joghurtot és az áttört túrót összekeverem, közben hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket és a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe keverem a zselatinporral együtt.
A túrókrémet a csokoládés alapon elsimítom, majd a hűtőbe teszem megszilárdulni.
A tortát kiveszem a sütőformából, eltávolítom az oldaláról a sütőpapír csíkot, majd egy rácsra illesztem és ráöntöm a csokoládét.
A csokoládé öntethez az összetört csokoládét, a vajat és az olajat megolvasztom, simára keverem, majd a hűtőből kivett torta tetejére öntöm és hagyom, hogy az oldalán szabadon lecsorogjon. Visszateszem a hűtőbe teljes megszilárdulásig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: