Anna konyhája

Kókuszos-étcsokoládés túrótorta

Hozzávalók:

  1. 3 tojás,
  2. 5 dkg cukor,
  3. 7 dkg liszt,
  4. 5 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  5. 3 dkg vaj vagy vajízű margarin,

A krémhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 2 dl natúr, görög joghurt,
  3. 5 dkg cukor,
  4. 5 dkg kókuszreszelék,
  5. 1/2 citrom lereszelt héja,
  6. 2 dl habtejszín,
  7. 20 g zselatinfix,

Öntethez:

  1. 8 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  2. 3 dkg vaj,
  3. 1 tk étolaj,

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzászitálom a lisztet, és óvatosan belekeverem.

A vajat és az étcsokoládét óvatosan felmelegítem, csak éppen annyira, hogy a csokoládé feloldódjon és simára el tudjam keverni. Ellenőrzöm, hogy ne legyen meleg és hozzákeverem a tojásos masszához.

Egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma alját vékonyan kivajazok és liszttel megszórom. Az oldalát egy sütőpapír csíkkal kibélelek, belesimítom a kevert tésztát. ’80 °C-ra előmelegített sütőben, kb 15-18 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Hagyom, hogy a formában kihűljön

A joghurtot és az áttört túrót összekeverem, közben hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket és a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe keverem a zselatinporral együtt.

A túrókrémet a csokoládés alapon elsimítom, majd a hűtőbe teszem megszilárdulni.

A tortát kiveszem a sütőformából, eltávolítom az oldaláról a sütőpapír csíkot, majd egy rácsra illesztem és ráöntöm a csokoládét.

A csokoládé öntethez az összetört csokoládét, a vajat és az olajat megolvasztom, simára keverem, majd a hűtőből kivett torta tetejére öntöm és hagyom, hogy az oldalán szabadon lecsorogjon. Visszateszem a hűtőbe teljes megszilárdulásig.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!