Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 12,5 dkg túró,
- 10 dkg porcukor vagy 2,5 dkg eritrit stevíával,
- 2 db tojás,
- 1,5 dl joghurt,
- 2 ek étolaj,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1 ek vaníliakivonat,
- málna vagy kimagozott meggy,
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom a joghurtot, az olajat és a villával áttört túrót. A lisztbe keverem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tojásos masszába forgatom.
Sütőpapírral bélelt sütőtálba simítom a tésztát, a tetejére szórom és enyhén lenyomkodom a gyümölcsöt, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha már langyosra hűlt a sütőformából kiemelem, porcukorral megszórom és felszeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: