Anna konyhája

Túrós-joghurtos kevert

Hozzávalók:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 12,5 dkg túró,
  3. 10 dkg porcukor vagy 2,5 dkg eritrit stevíával,
  4. 2 db tojás,
  5. 1,5 dl joghurt,
  6. 2 ek étolaj,
  7. 1/2 csomag sütőpor,
  8. 1 ek vaníliakivonat,
  9. málna vagy kimagozott meggy,

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom a joghurtot, az olajat és a villával áttört túrót. A lisztbe keverem a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tojásos masszába forgatom.

Sütőpapírral bélelt sütőtálba simítom a tésztát, a tetejére szórom és enyhén lenyomkodom a gyümölcsöt, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha már langyosra hűlt a sütőformából kiemelem, porcukorral megszórom és felszeletelem.

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!