Tejfölös raguleves

Hozzávalók:

  1. 30 dkg sertéscomb,
  2. olaj,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. só,
  5. bors,
  6. 3-4 babérlevél,
  7. 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika,
  8. 2 ek tejföl,

A levesbetéthez:

  1. 1 db tojás,
  2. liszt,

Elkészítése:

A vöröshagymát felaprítom, húst 1 cm-es kockákra vágom és kevés olajon körbepirítom. A tűzről leveszem, pirospaprikát szórok rá, elkeverem, majd kb 1 l  vízzel felengedem,  és visszateszem főni. Közben sózom, borsozom, babérlevéllel ízesítem.

A tojást 1 ek vízzel elkeverem, majd annyi lisztet adok hozzá, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. 

Ha a hús megfőtt nokedliszaggatóval beleszaggatom a tésztát a levesbe, egyet forralok rajta, majd a tűzről leveszem. Egy pohárban a tejfölt simára keverem pár kanál levessel, majd a leveshez visszaöntve elkeverem és máris tálalom.

Címkék:
Tovább a blogra »