Anna konyhája

Sajtos tönkölykréker

Hozzávalók:

  1. 12,5 fehér tönkönybúzaliszt,
  2. 1 tk szezámmag,
  3. 1 tk lenmag,
  4. 1 tk só,
  5. 3 dkg vaj,
  6. 7 dkg reszelt sajt,
  7. 0,6 dl tej,
  8. 1 tk mustár,

Elkészítése:

A liszthez hozzákeverem a szezámmagot, a lenmagot, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt,majd a felkockázott hideg vajjal az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom a tésztát.

Folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem. Két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra kisodrom, kerek formára kiszaggatom vagy 5×5 cm-es négyzetekre felvágom.

Ezeket a vékony kis lapokat sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és aranybarnára sütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni. 

Önmagában is remek ropogtatnivaló, de bármilyen sós mártogatóssal is kínálhatom.

A receptet itt találtam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!