Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg porcukor,
- 5 dkg méz,
- 10 dkg puha vaj,1/2 tk őrölt vanília,
- 1 tk őrölt gyömbér,
- 1 tk őrölt fahéj,
- 1 tk kakaópor,
- 1 narancs reszelt héja,
- csipet só,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, hozzáadom a puha vajat és a mézet, majd összegyúrom. A tésztát két sütőpapír között 2 mm vékonyra kinyújtom. Először csíkokra, majd négyzetekre, végül háromszögekre vágom.
A sütőpapírral együtt áthúzom egy sütőlemezre, majd 180°C-on, kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Melegen még puha, de kihűlve pattanósan ropogós keksz lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: