Anna konyhája

Pepparkakor – svéd gyömbéres keksz

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg porcukor,
  3. 5 dkg méz,
  4. 10 dkg puha vaj,1/2 tk őrölt vanília,
  5. 1 tk őrölt gyömbér,
  6. 1 tk őrölt fahéj,
  7. 1 tk kakaópor,
  8. 1 narancs reszelt héja,
  9. csipet só,
  10. 1 mokkáskanál szódabikarbóna,

Elkészítése:

A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, hozzáadom a puha vajat és a mézet, majd összegyúrom. A tésztát két sütőpapír között 2 mm vékonyra kinyújtom. Először csíkokra, majd négyzetekre, végül háromszögekre vágom.

A sütőpapírral együtt áthúzom egy sütőlemezre, majd 180°C-on, kb 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Melegen még puha, de kihűlve pattanósan ropogós keksz lesz.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!