Hozzávalók:
- 5 dkg magozott datolya vagy füge,
- 2 db tojás,
- 1-1,5 dkg eritrit stevíával,
- 20 dkg reszelt alma,
- 12,5 dkg őrölt mandula vagy mogyoró,
- 5 dkg kókuszreszelék,
- 1 kiskanál őrölt fahéj,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
Elkészítése:
A datolyát kevés vízzel, pár perc alatt puhára főzöm, majd turmixolom.
A tojásokat kikeverem az eritrittel, és az összeturmixolt datolyával, majd hozzáadom a fahéjjal ízesített reszelt almát, végül a kókuszreszelék, a darált mandula és a szódabikarbóna keverékét. Alaposan összekeverem, majd egy 26×18 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába simítom. Légkeverésen 160°C-on, kb 40-45 perc alatt aranybarnára sütöm.. Miután langyosra kihűlt, felszeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: