Anna konyhája

Mandulás almatorta (tej,-cukor,-lisztmentes )

 

Hozzávalók:

  1. 5 dkg magozott datolya vagy füge,
  2. 2 db tojás,
  3. 1-1,5 dkg  eritrit stevíával,
  4. 20 dkg reszelt alma,
  5. 12,5 dkg őrölt mandula vagy mogyoró,
  6. 5 dkg kókuszreszelék,
  7. 1 kiskanál őrölt fahéj,
  8. 1 kávéskanál szódabikarbóna,

Elkészítése:

A datolyát kevés vízzel, pár perc alatt puhára főzöm, majd turmixolom.

A tojásokat kikeverem az eritrittel, és az összeturmixolt datolyával, majd hozzáadom a fahéjjal ízesített reszelt almát, végül a kókuszreszelék, a darált mandula és a szódabikarbóna keverékét. Alaposan összekeverem, majd egy 26×18  cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába simítom. Légkeverésen 160°C-on, kb 40-45 perc alatt aranybarnára sütöm.. Miután langyosra kihűlt, felszeletelem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!