Anna konyhája

Mochico csirke hawaii rizzsel

Az eredeti receptet a STREET KITCHEN magazin receptjei között találtam.

Hozzávalók:(2 főre )

  1. 30 dkg csirkemellfilé,

A hús bundázásához:

  1. 5 dkg rizsliszt

  2. 5 dkg keményítő,
  3. 2,5 dkg szójaszósz,
  4. 1 csapott evőkanál nádcukor,
  5. 2 gerezd fokhagyma,
  6. 1 mk cayenne bors,
  7. 2 db tojás,
  8. olaj a sütéshez,

A sült rizshez:

  1. 10 dkg párolt rizs,
  2. 5 dkg bacon,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 2 gerezd fokhagyma,
  5. 1 db zöld paprika,
  6. 1 szelet ananászkarika,
  7. 1 szál újhagyma,
  8. 1 tojás,
  9. 1 ek szezámolaj,
  10. 3 ek szójaszósz,

A díszítéshez:

  1. 2 szál újhagyma,
  2. 1 ek pirított szezámmag,

Elkészítése:

10 dkg rizst a hagyományos módon megpárolom, félreteszem. A bacont felkockázom, és egy kevés olajon zsírjára sütöm. AC megpirított sonkát kiszedem és félreteszem. A maradék olajhoz teszek még egy evőkanálnyit, majd a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát enyhén megpirítom. Hozzáadom a felkockázott zöldpaprikát, az ananászt és a felkarikázott újhagymát. Kevergetve tovább párolom, majd hozzáadom a megfőzött rizst és a megpirított bacont. Meglocsolom a szezámolajjal és a szójaszósszal. Alaposan összekeverem, felforrósítom, majd ráöntöm az előzőleg felvert tojást és belesütöm. Lefedve félreteszem.

A hús bundázásához összekeverem a hozzávalókat. A tojást egy mélyebb tálba felütöm és villával felverem.

A csirkemellfilét felkockázom és először a lisztkeverékbe, majd a tojásba, végül ismét a lisztkeverékbe forgatom.

170 °C-on, kisebb adagonként aranybarnára sütöm, vigyázva, hogy sütés közben ne ragadjanak össze az egyes darabok. Szűrőlapáttal papírszalvétára kiszedem, lecsöpögtetem.

A ropogós csirkefalatkákat a sült rizzsel tálalom, amit a pirított szezámmaggal és a felkarikázott újhagymával díszítek.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!