Az eredeti receptet a STREET KITCHEN magazin receptjei között találtam.
Hozzávalók:(2 főre )
- 30 dkg csirkemellfilé,
A hús bundázásához:
-
5 dkg rizsliszt
- 5 dkg keményítő,
- 2,5 dkg szójaszósz,
- 1 csapott evőkanál nádcukor,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 mk cayenne bors,
- 2 db tojás,
- olaj a sütéshez,
A sült rizshez:
- 10 dkg párolt rizs,
- 5 dkg bacon,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 db zöld paprika,
- 1 szelet ananászkarika,
- 1 szál újhagyma,
- 1 tojás,
- 1 ek szezámolaj,
- 3 ek szójaszósz,
A díszítéshez:
- 2 szál újhagyma,
- 1 ek pirított szezámmag,
Elkészítése:
10 dkg rizst a hagyományos módon megpárolom, félreteszem. A bacont felkockázom, és egy kevés olajon zsírjára sütöm. AC megpirított sonkát kiszedem és félreteszem. A maradék olajhoz teszek még egy evőkanálnyit, majd a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát enyhén megpirítom. Hozzáadom a felkockázott zöldpaprikát, az ananászt és a felkarikázott újhagymát. Kevergetve tovább párolom, majd hozzáadom a megfőzött rizst és a megpirított bacont. Meglocsolom a szezámolajjal és a szójaszósszal. Alaposan összekeverem, felforrósítom, majd ráöntöm az előzőleg felvert tojást és belesütöm. Lefedve félreteszem.
A hús bundázásához összekeverem a hozzávalókat. A tojást egy mélyebb tálba felütöm és villával felverem.
A csirkemellfilét felkockázom és először a lisztkeverékbe, majd a tojásba, végül ismét a lisztkeverékbe forgatom.
170 °C-on, kisebb adagonként aranybarnára sütöm, vigyázva, hogy sütés közben ne ragadjanak össze az egyes darabok. Szűrőlapáttal papírszalvétára kiszedem, lecsöpögtetem.
A ropogós csirkefalatkákat a sült rizzsel tálalom, amit a pirított szezámmaggal és a felkarikázott újhagymával díszítek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: