Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús,
- 3 ek Worcester szósz,
- só,
- bors,
- 1 db tojás,
A körethez:
- 4 db tojás,
- 25-30 dkg rizs,
- só,bors,
- húsleves alaplé vagy húsleves kocka vízben feloldva,
- olaj,
- 1 csomag újhagyma a díszítéshez,
A hagymás szószhoz:
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- olaj,
- 5 dkg vaj,
- 1 ek liszt,
- 2 ek Worcester szósz,
- 1 ek mustár,
Elkészítése:
A párolt rizzsel kezdem. Alaposan több soron megmosom. Egy mérőpohárban megmérem, mert ennek pont duplája mennyiségű alaplevet kell majd hozzáöntenem.
2 -3 ek olajt felhevítek egy fedeles lábasban, és magas hőfokon, kevergetem, amíg a rizs üvegessé válik. Ekkor felöntöm a dupla mennyiségű, meleg alaplével. Fűszerezem sóval, borssal.
Gyenge lángon 10 percet, lefedve főzöm, majd leveszem a tűzről, egy ruhát a fedő alá terítek, majd 1 órát hagyom, hogy saját gőzében megpuhuljon.
Az apróra felaprított hagymákat kevés olajon, alacsony hőfokon, nagyon lassan puhára párolom.
Ha kész félreteszem.
A vajat megolvasztom és csomómentesre elkeverem a liszttel. Hozzáadom a Worcester szószt, a mustárt és egy kevés vízzel hígítom. Hozzákeverem a félretett hagymát, felmelegítem, majd botmixerrel krémesre turmixolom.
A darált húst sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és a Worcester szószt, majd összekeverem. Négy darab pogácsát formázok belőle , majd kontakt grillen 4-5 perc alatt készre sütöm.
A tarkedli sütő mélyedéseibe 1-1 tk olajat melegítek, majd beleütök 1-1 tojást. Közepes lángon, lassan átsütöm a tojásokat.
A tányérokra halmozom a rizst, a tetejére illesztem a húspogácsát, nyakon öntöm a hagymamártással, majd megkoronázom a tojással. A felkarikázott újhagymával díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: