Anna konyhája

Emeletes húspogácsa

Hozzávalók:

  1. 60 dkg darált marhahús,
  2. 3 ek Worcester szósz,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 db tojás,

A körethez:

  1. 4 db tojás,
  2. 25-30 dkg rizs,
  3. só,bors,
  4. húsleves alaplé vagy húsleves kocka vízben feloldva,
  5. olaj,
  6. 1 csomag újhagyma a díszítéshez,

A hagymás szószhoz:

  1. 2 fej vöröshagyma,
  2. 4 gerezd fokhagyma,
  3. olaj,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 1 ek liszt,
  6. 2 ek Worcester szósz,
  7. 1 ek mustár,

Elkészítése:

A párolt rizzsel kezdem.  Alaposan több soron megmosom. Egy mérőpohárban megmérem, mert ennek pont duplája mennyiségű alaplevet kell majd hozzáöntenem.

2 -3 ek olajt felhevítek egy fedeles lábasban, és magas hőfokon, kevergetem, amíg a rizs üvegessé válik. Ekkor felöntöm a dupla mennyiségű, meleg alaplével. Fűszerezem sóval, borssal.

Gyenge lángon 10 percet, lefedve főzöm, majd leveszem a tűzről, egy ruhát a fedő alá terítek, majd 1 órát hagyom, hogy saját gőzében megpuhuljon.

Az apróra felaprított hagymákat kevés olajon, alacsony hőfokon, nagyon lassan puhára párolom.

Ha kész félreteszem.

A vajat megolvasztom és csomómentesre elkeverem a liszttel. Hozzáadom a Worcester szószt, a mustárt és egy kevés vízzel hígítom. Hozzákeverem a félretett hagymát, felmelegítem, majd botmixerrel krémesre turmixolom.

A darált húst sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és a Worcester szószt, majd összekeverem. Négy darab pogácsát formázok belőle , majd kontakt grillen 4-5 perc alatt készre sütöm.

A tarkedli sütő mélyedéseibe 1-1 tk olajat melegítek, majd beleütök 1-1 tojást. Közepes lángon, lassan átsütöm a tojásokat.

A tányérokra halmozom a rizst, a tetejére illesztem a húspogácsát, nyakon öntöm a hagymamártással, majd megkoronázom a tojással. A felkarikázott újhagymával díszítem.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!