Anna konyhája

Mustáros sárgaborsó krémleves pirított hagymakarikákkal

Hozzávalók: (2-3 főre )

  1. 25 dkg sárgaborsó,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3-4 gerezd fokhagyma,
  4. 2-3 ek olívaolaj,
  5. 1 dl fehérbor,
  6. 1 l víz vagy zöldségalaplé,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 ek dijoni mustár,
  10. 1 mokkáskanál fehérborecet,
  11. 2 szál rozmaring,

A ropogós hagymakarikákhoz:

  1. 2 fej vöröshagyma,
  2. 2 ek liszt,
  3. 1 ek rizsliszt,
  4. olaj

Elkészítése:

A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatom.

Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajon megpirítom, majd felöntöm a fehérborral és felforralom.

Leszűröm a sárgaborsót és hozzáöntöm a hagymához, majd felöntöm 1-1,5 liter vízzel.Sózom, borsozom, majd puhára főzöm. Amikor puhára főtt hozzáadom a mustárt és az ecetet. Botmixerrel simára-krémesre turmixolom. Ha szükséges adok még hozzá vizet.Beledobom a 2 rozmaringágat, forralok rajta egyet. A  rozmaringot tálalás előtt eltávolítom.

A ropogós hagymához a kétféle lisztet összekeverem, a megtisztított hagymákat 2 mm vékony karikákra vágom,  és jól összeforgatom a liszttel., Átszitálom, hogy a felesleges liszt eltávozzon. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm, majd egy papírtörlőn leitatom.

Tálalásnál a leves tetejére szórom a ropogós hagymakarikákat.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!