Hozzávalók: (2-3 főre )
- 25 dkg sárgaborsó,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2-3 ek olívaolaj,
- 1 dl fehérbor,
- 1 l víz vagy zöldségalaplé,
- só,
- bors,
- 1 ek dijoni mustár,
- 1 mokkáskanál fehérborecet,
- 2 szál rozmaring,
A ropogós hagymakarikákhoz:
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 ek liszt,
- 1 ek rizsliszt,
- olaj
Elkészítése:
A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatom.
Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajon megpirítom, majd felöntöm a fehérborral és felforralom.
Leszűröm a sárgaborsót és hozzáöntöm a hagymához, majd felöntöm 1-1,5 liter vízzel.Sózom, borsozom, majd puhára főzöm. Amikor puhára főtt hozzáadom a mustárt és az ecetet. Botmixerrel simára-krémesre turmixolom. Ha szükséges adok még hozzá vizet.Beledobom a 2 rozmaringágat, forralok rajta egyet. A rozmaringot tálalás előtt eltávolítom.
A ropogós hagymához a kétféle lisztet összekeverem, a megtisztított hagymákat 2 mm vékony karikákra vágom, és jól összeforgatom a liszttel., Átszitálom, hogy a felesleges liszt eltávozzon. Bő, forró olajban aranybarnára sütöm, majd egy papírtörlőn leitatom.
Tálalásnál a leves tetejére szórom a ropogós hagymakarikákat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: