Anna konyhája

Hagymás-sonkás-sajtos frittata

Hozzávalók: (2-3 főre )

  1. 3 szál újhagyma,
  2. 1 db színes kaliforniai paprika,
  3. 2 db burgonya,
  4. 2 szelet sonka felaprítva,
  5. 10 dkg reszelt sajt,
  6. 6 dkg liszt,
  7. 4 db tojás,
  8. só,
  9. bors,

Elkészítése:

A hagymát felkarikázom, a paprikát és a sonkát apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, lesózom, pár percig állni hagyom, majd alaposan kifacsarom. Az így előkészített hozzávalókat egy tálba teszem, borsozom, hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet és elkeverem.

Egy tapadásmentes serpenyőt, (ha van akkor a legjobb egy doubletta ) kiolajozok, a masszát egyenletesen belesimítom, majd lefedve, ( a doubletta tetejét rátéve ) közepes lángon pirosra sütöm az alját. Ekkor a tojáslepényt megfordítom ( doubletta esetén gyors mozdulattal a feje tetejére állítom ), és a másik oldalát is pirosra sütöm. A serpenyőből egy deszkára csúsztatom és már fogyaszthatjuk is ! Bármilyen salátával tálalható !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!