Hozzávalók: (2-3 főre )
- 3 szál újhagyma,
- 1 db színes kaliforniai paprika,
- 2 db burgonya,
- 2 szelet sonka felaprítva,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 6 dkg liszt,
- 4 db tojás,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A hagymát felkarikázom, a paprikát és a sonkát apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, lesózom, pár percig állni hagyom, majd alaposan kifacsarom. Az így előkészített hozzávalókat egy tálba teszem, borsozom, hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet és elkeverem.
Egy tapadásmentes serpenyőt, (ha van akkor a legjobb egy doubletta ) kiolajozok, a masszát egyenletesen belesimítom, majd lefedve, ( a doubletta tetejét rátéve ) közepes lángon pirosra sütöm az alját. Ekkor a tojáslepényt megfordítom ( doubletta esetén gyors mozdulattal a feje tetejére állítom ), és a másik oldalát is pirosra sütöm. A serpenyőből egy deszkára csúsztatom és már fogyaszthatjuk is ! Bármilyen salátával tálalható !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: