Hozzávalók: (2 főre)
- 2 fej fokhagyma,
- 50 dkg megtisztított csicsóka,
- 1 fej vöröshagyma,
- olaj,
- 1 tk füstölt pirospaprika,
- 0,5 dl tejszín,
- 1 mokkáskanál 10 %-os ecet,
- só,
- bors,
- csilipaprika ízlés szerint,
A tálaláshoz:
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek olívaolaj,
- 2-3 marék kukoricapehely,
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított vöröshagymát főzőlábasba teszem, és egy kevés olajonüvegesre párolom.
A csicsókát felaprítom és rádobom a hagymára. Egy -két percig párolom, megszórom a paprikával, sózom, borsozom, elkeverem, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Erős lángon felforralom, majd alacsonyabbra veszem a hőfokot, és fedő alatt puhára főzöm.
A fokhagymákat alufóliába csomagolom és 200 °C-on, kb 20 perc alatt puhára sütöm.
Ha a csicsóka megfőtt, belenyomkodom a sült fokhagymákat, pár karikát a csilipaprikából, majd simára turmixolom. Hozzáadom a tejszínt és az ecetet, majd egyet forralok rajta.
Elkészítem a levesbetétet és azonnal tálalom.
Egy kis serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon enyhén megpirítom az áttört fokhagymát, majd rádobom a kukoricapelyhet. Kevergetve összeforgatom, kicsit megpirítom.
A tányérokba kimert forró levesre szórom a fokhagymás pelyhet !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: