Anna konyhája

Fokhagymás csicsóka krémleves kukoricapehellyel

Hozzávalók: (2 főre)

  1. 2 fej fokhagyma,
  2. 50 dkg megtisztított csicsóka,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. olaj,
  5. 1 tk füstölt pirospaprika,
  6. 0,5 dl tejszín,
  7. 1 mokkáskanál 10 %-os ecet,
  8. só,
  9. bors,
  10. csilipaprika ízlés szerint,

A tálaláshoz:

  1. 3 gerezd fokhagyma,
  2. 1 ek olívaolaj,
  3. 2-3 marék kukoricapehely,

Elkészítése:

A megtisztított és felaprított vöröshagymát  főzőlábasba teszem, és egy kevés olajonüvegesre párolom.

A csicsókát felaprítom és rádobom a hagymára. Egy -két percig párolom, megszórom a paprikával, sózom, borsozom, elkeverem, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Erős lángon felforralom, majd alacsonyabbra veszem a hőfokot, és fedő alatt puhára főzöm.

A fokhagymákat alufóliába csomagolom és 200 °C-on, kb 20 perc alatt puhára sütöm.

Ha a csicsóka megfőtt, belenyomkodom a sült fokhagymákat, pár karikát a csilipaprikából, majd simára turmixolom. Hozzáadom a tejszínt és az ecetet, majd egyet forralok rajta.

Elkészítem a levesbetétet és azonnal tálalom.

Egy kis serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon enyhén megpirítom az áttört fokhagymát, majd rádobom a kukoricapelyhet. Kevergetve összeforgatom, kicsit megpirítom.

A tányérokba kimert  forró levesre szórom a fokhagymás pelyhet !

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!