Bolognai szósz hozzávalói:
- 30 dkg spagetti,
- 25 dkg darált sertéshús,
- 25 dkg darált marhahús,
- 10 dkg húsos szalonna,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1-2 dl vörösbor,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 dl paradicsomlé vagy 2 ek sűrített paradicsom,
- 3-4 ek. olivaolaj,
- só, bors, bazsalikom.
- 3 egész tojás,
Spagetti lapokhoz:
- 30 dkg spagetti,
- só,
- 3 tojás,
A szóráshoz:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sárgarépát, vöröshagymát aprítógépben megaprítom. A szalonnát húsdarálón ledarálom.
+-4 ek olívaolajat felforrósítok és fedő nélkül párolom benne a zöldségeket. Kb. 10 perc alatt elfő a leve, ekkor hozzáadom a szalonnát, és a darált húsokat. Egy fél órát párolom, hogy zsírjára süljön, majd hozzáadom először a vörösbort, pár perc párolás után a paradicsomlét és közepes lángon egy jó órát főzöm, többször kevergetve. A szószt lehűtöm, majd belekeverek 3 tojást.
A kifőzött spagettit összekeverem a tojásokkal és egy kiolajozott serpenyőben a negyedét szétterítem, majd aranybarnára sütöm. Megfordítom és a másik felét is átsütöm. Ugyanígy még 3-4 lapot sütök. A legvastagabb spagettilapot egy kapcsos tortaforma aljába teszem, rá egy réteg szósz, megszórom reszelt sajttal, és…ismétlem a sort, amíg el nem fogy . A tetejére reszelt sajtot szórok. 180°C-os sütőben addig sütöm, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: