Anna konyhája

Bolognai spagetti torta

Bolognai szósz hozzávalói:

  1. 30 dkg spagetti,
  2. 25 dkg darált sertéshús,
  3. 25 dkg darált marhahús,
  4. 10 dkg húsos szalonna,
  5. 1 szál sárgarépa,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. 1-2 dl vörösbor,
  8. 1 dl főzőtejszín,
  9. 1 dl paradicsomlé vagy 2 ek sűrített paradicsom,
  10. 3-4 ek. olivaolaj,
  11. só, bors, bazsalikom.
  12. 3 egész tojás,

Spagetti lapokhoz:

  1. 30 dkg spagetti,
  2. só,
  3. 3 tojás,

A szóráshoz:

  1. 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sárgarépát, vöröshagymát aprítógépben megaprítom. A szalonnát húsdarálón ledarálom.

+-4 ek olívaolajat felforrósítok és fedő nélkül párolom benne a zöldségeket. Kb. 10 perc alatt elfő a leve, ekkor hozzáadom a szalonnát, és a darált húsokat. Egy fél órát párolom, hogy zsírjára süljön, majd hozzáadom először a vörösbort, pár perc párolás után a paradicsomlét és közepes lángon egy jó órát főzöm, többször kevergetve. A szószt lehűtöm, majd belekeverek 3 tojást.

A kifőzött spagettit összekeverem a tojásokkal és egy  kiolajozott serpenyőben a negyedét szétterítem, majd aranybarnára sütöm. Megfordítom és a másik felét is átsütöm. Ugyanígy még 3-4 lapot sütök.  A legvastagabb spagettilapot egy kapcsos tortaforma aljába teszem, rá egy réteg szósz, megszórom reszelt sajttal, és…ismétlem a sort, amíg el nem fogy . A tetejére reszelt sajtot szórok. 180°C-os sütőben addig sütöm, amíg a sajt ráolvad és enyhén megpirul.

 

 

  1.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!