Hozzávalók: (3-4 főre )
A beforgatáshoz:
A meggyszószhoz:
Elkészítése:
A darált mákot a cukorral összekeverem.
A nudli hozzávalóit összegyúrom,darabokra vágom, és nudlikat sodrok belőle. Forró, bő vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, serpenyőbe öntöm, és egy jó darab vajjal vagy 2 evőkanál olajjal átforgatom, hogy ne tapadjanak össze, majd a cukros mákba forgatom.
A kimagozott meggyet egy kis lábasban a cukorral együtt felforralom, majd amikor kiengedte a levét, botmixerrel összezúzom. Egy szűrőkanálon átszűröm, és hozzákeverem az előzőleg egy kevés vízzel simára kevert keményítőt. Visszateszem a tűzre és egyet forralok rajta, ezzel besűrítem az öntetet.
A mákos nudlit a meggyöntettel leöntve tálalom.