Hozzávalók: (3-4 főre )
- 20 dkg főtt, áttört, C-típusú burgonya,
- 15 dkg liszt,
- 1 kisebb tojás,
- só,
- 2 dkg vaj vagy 2 ek olaj,
A beforgatáshoz:
- 20 dkg darált mák,
- 10 dkg porcukor,
A meggyszószhoz:
- 60 dkg friss vagy fagyasztott meggy,
- 2 ek cukor,
- 1 tk keményítő,
Elkészítése:
A darált mákot a cukorral összekeverem.
A nudli hozzávalóit összegyúrom,darabokra vágom, és nudlikat sodrok belőle. Forró, bő vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, serpenyőbe öntöm, és egy jó darab vajjal vagy 2 evőkanál olajjal átforgatom, hogy ne tapadjanak össze, majd a cukros mákba forgatom.
A kimagozott meggyet egy kis lábasban a cukorral együtt felforralom, majd amikor kiengedte a levét, botmixerrel összezúzom. Egy szűrőkanálon átszűröm, és hozzákeverem az előzőleg egy kevés vízzel simára kevert keményítőt. Visszateszem a tűzre és egyet forralok rajta, ezzel besűrítem az öntetet.
A mákos nudlit a meggyöntettel leöntve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: