Anna konyhája

Mákos nudli meggyöntettel

Hozzávalók: (3-4 főre )

  1. 20 dkg főtt, áttört, C-típusú burgonya,
  2. 15 dkg liszt,
  3. 1 kisebb tojás,
  4. só,
  5. 2 dkg vaj vagy 2 ek olaj,

A beforgatáshoz:

  1. 20 dkg darált mák,
  2. 10 dkg porcukor,

A meggyszószhoz:

  1. 60 dkg friss vagy fagyasztott meggy,
  2. 2 ek cukor,
  3. 1 tk keményítő,

Elkészítése:

A darált mákot a cukorral összekeverem.

A nudli hozzávalóit összegyúrom,darabokra vágom, és nudlikat sodrok belőle. Forró, bő vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, serpenyőbe öntöm, és egy jó darab vajjal vagy 2 evőkanál olajjal átforgatom, hogy ne tapadjanak össze, majd a cukros mákba forgatom.

A kimagozott meggyet egy kis lábasban a cukorral együtt felforralom, majd amikor kiengedte a levét, botmixerrel összezúzom. Egy szűrőkanálon átszűröm, és hozzákeverem az előzőleg egy kevés vízzel simára kevert keményítőt. Visszateszem a tűzre és egyet forralok rajta, ezzel besűrítem az öntetet.

A mákos nudlit a meggyöntettel leöntve tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!