Anna konyhája

Fokhagymás-mustáros szarvascomb fűszeres pirított burgonyával

Hozzávalók:

  1. 1 kg szarvascomb,
  2. 10 dkg szalonna,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 ek mustár,
  6. 5-6 gerezd fokhagyma,
  7. 2 szál rozmaring,
  8. 2 dl száraz fehérbor,
  9. 1 fej vöröshagyma,

A sült burgonyához:

  1. 1 kg burgonya,
  2. só,
  3. rozmaring,
  4. olaj,
  5. sütőzacskó,

Elkészítése:

A combot hártyáitól megtisztítom, megmosom, leszárítom

A rozmaringot felaprítom és összekeverem az áttört fokhagymával és a mustárral. 

A húst sózom, borsozom, majd alaposan beledörzsölöm a fűszeres keveréket. A sütőtálba helyezem, lefedem és legalább egy napra a hűtőbe teszem.

A megtisztított burgonyát hosszában negyedelem, megsózom, rozmaring levelekkel gazdagon megszórom, majd olajjal meglocsolom és összeforgatom. Egy sütőzacskóba zárom, a zacskó tetejét megböködöm, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy sütőtála teszem és majd a hússal együtt a sütőbe helyezem.

A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, félreteszem. A bepácolt húsra öntöm a forró zsírt, aláöntöm a fehérbort, mellédobálom a felszeletelt vöröshagymát, majd lefedem és 175 °C-os sütőben 2,5-3 órát sütöm.

Amikor a hús puha-omlósra sült a hús alól leöntöm a vöröshagymás szaftot, a húst lefedve melegen tartom, pihentetem.

Egy kisebb edénybe teszem a leöntött szaftot, botmixerrel pépesítem, majd egy szűrőn átszűröm, hogy teljesen sima, krémes öntetet kapjak. Visszateszem a tűzre, fehérborral hígítom, és ha nem elég sűrű egy evőkanálnyi keményítőt kikeverek egy kevés vízzel és besűrítem a mártást. Egyet forralok rajta, és a felszeletelt sült szarvascombra öntve, a sült burgonyával tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!