Hozzávalók:
- 1 kg szarvascomb,
- 10 dkg szalonna,
- só,
- bors,
- 1 ek mustár,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 2 szál rozmaring,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 1 fej vöröshagyma,
A sült burgonyához:
- 1 kg burgonya,
- só,
- rozmaring,
- olaj,
- sütőzacskó,
Elkészítése:
A combot hártyáitól megtisztítom, megmosom, leszárítom
A rozmaringot felaprítom és összekeverem az áttört fokhagymával és a mustárral.
A húst sózom, borsozom, majd alaposan beledörzsölöm a fűszeres keveréket. A sütőtálba helyezem, lefedem és legalább egy napra a hűtőbe teszem.
A megtisztított burgonyát hosszában negyedelem, megsózom, rozmaring levelekkel gazdagon megszórom, majd olajjal meglocsolom és összeforgatom. Egy sütőzacskóba zárom, a zacskó tetejét megböködöm, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy sütőtála teszem és majd a hússal együtt a sütőbe helyezem.
A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, félreteszem. A bepácolt húsra öntöm a forró zsírt, aláöntöm a fehérbort, mellédobálom a felszeletelt vöröshagymát, majd lefedem és 175 °C-os sütőben 2,5-3 órát sütöm.
Amikor a hús puha-omlósra sült a hús alól leöntöm a vöröshagymás szaftot, a húst lefedve melegen tartom, pihentetem.
Egy kisebb edénybe teszem a leöntött szaftot, botmixerrel pépesítem, majd egy szűrőn átszűröm, hogy teljesen sima, krémes öntetet kapjak. Visszateszem a tűzre, fehérborral hígítom, és ha nem elég sűrű egy evőkanálnyi keményítőt kikeverek egy kevés vízzel és besűrítem a mártást. Egyet forralok rajta, és a felszeletelt sült szarvascombra öntve, a sült burgonyával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: