Hozzávalók:
- 5-6 db fiatal, közepes méretű, őzlábgomba fej,
- 4 db főtt tojás,
- 1 db tojás,
- 4 dkg vaj,
- 2 db zsemle,
- só,
- bors,
- 1 csokor finomra aprított metélőhagyma,
- 10 dkg reszelt sajt,
- liszt,
- 1 db tojás,
- zsemlemorzsa,
Elkészítése:
A gombák szárát eltávolítom, a kalapját folyó vízben alaposan megtisztítom, majd a lemezével lefelé fordítva, egy konyharuhán lecsöpögtetem.
A felkockázott vöröshagymát a vajban megpárolom.Hozzáadom az előzőleg megáztatott, és jól kifacsart zsemlét, a fűszereket, a nyers tojást, végül a reszelt sajtot és az apróra kockázott főtt tojást. A gombakalapokat a töltelékkel kitöltöm, majd kívülről enyhén besózom.
Lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatom, majd forró, bő olajban aranybarnára sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat lecsöpögtetem, majd a tálalótálra átrakom.
Kurkumás párolt rizzsel és tartármártással kínálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: