Anna konyhája

Töltött őzláb gombafejek

Hozzávalók:

  1. 5-6 db fiatal, közepes méretű, őzlábgomba fej,
  2. 4 db főtt tojás,
  3. 1 db tojás,
  4. 4 dkg vaj,
  5. 2 db zsemle,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 csokor finomra aprított metélőhagyma,
  9. 10 dkg reszelt sajt,
  10. liszt,
  11. 1 db tojás,
  12. zsemlemorzsa,

Elkészítése:

A gombák szárát eltávolítom, a kalapját folyó vízben alaposan megtisztítom, majd a lemezével lefelé fordítva, egy konyharuhán lecsöpögtetem.

A felkockázott vöröshagymát a vajban megpárolom.Hozzáadom az előzőleg megáztatott, és jól kifacsart zsemlét, a fűszereket, a nyers tojást, végül a reszelt sajtot és az apróra kockázott főtt tojást. A gombakalapokat a töltelékkel kitöltöm, majd kívülről enyhén besózom.

Lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatom, majd forró, bő olajban aranybarnára sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat lecsöpögtetem, majd a tálalótálra átrakom.

Kurkumás párolt rizzsel és tartármártással kínálom.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!