Csirkemáj falatkák háromhagymás párolt rizzsel

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemáj,
  2. só,
  3. 1 tk vöröshagymapor,
  4. olaj a sütéshez,

A bundázáshoz:

  1. 1 tojás,
  2. 1/2  dl víz,
  3. 10 dkg liszt,
  4. 1 ek vöröshagymapor,
  5. 1 tk fokhagymapor,
  6. só,
  7. bors,

A párolt rizshez:

  1. fejenként 8-10 dkg rizs,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 csokor snidling,
  5. 2-3 szál újhagyma,
  6. 3-4 gerezd fokhagyma,
  7. ízlés szerint csilipaprika,

A tejfölös szószhoz:

  1. 20 dkg tejföl,
  2. 3 tk vöröshagymapor,
  3. 1 csokor snidling apróra vágva,
  4. 1 tk fokhagymapor,
  5. só,
  6. bors,

Elkészítése:

A rizs több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű vizet kell majd hozzáadnom.

2-3 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst, a felaprított snidlinget és a felkarikázott újhagymát. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem, mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, hozzáadom az áttört fokhagymát, a felkarikázott csilipaprikát,  majd takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni.  Leveszem a tűzről, egy ruhát még a fedőre takarok és legalább 30 percet hagyom a gőzében puhulni, de legjobb felhasználásig nem bántani!

A csirkemájat sózom, vöröshagymaporral összekeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, és 10 percre a mélyhűtőbe teszem.

Közben a tojást elkeverem a vízzel, a lisztet pedig összekeverem  a kétféle hagymaporral, a sóval és a borssal. A hideg májat a tojásba, majd a lisztbe forgatom, majd visszateszem 10 percre a fagyasztóba. Még egyszer adok egy tojás-liszt bundát, majd forró olajban aranybarnára sütöm.

A tejfölös szószhoz a hozzávalókat összekeverem, és a csirkemájjal együtt tálalom. A párolt rizzsel gazdagítom.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »