Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj,
- só,
- 1 tk vöröshagymapor,
- olaj a sütéshez,
A bundázáshoz:
- 1 tojás,
- 1/2 dl víz,
- 10 dkg liszt,
- 1 ek vöröshagymapor,
- 1 tk fokhagymapor,
- só,
- bors,
A párolt rizshez:
- fejenként 8-10 dkg rizs,
- só,
- bors,
- 1 csokor snidling,
- 2-3 szál újhagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- ízlés szerint csilipaprika,
A tejfölös szószhoz:
- 20 dkg tejföl,
- 3 tk vöröshagymapor,
- 1 csokor snidling apróra vágva,
- 1 tk fokhagymapor,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A rizs több soron, alaposan megmosom. Megmérem egy mérőpohárban, mert ennek pont duplája mennyiségű vizet kell majd hozzáadnom.
2-3 ek. olajat felhevítek egy teflon lábasba, és beleöntöm a lecsepegtetett rizst, a felaprított snidlinget és a felkarikázott újhagymát. Magas hőfokon folyamatosan kevergetem, mikor kezd opálossá válni, felöntöm dupla mennyiségű meleg vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, hozzáadom az áttört fokhagymát, a felkarikázott csilipaprikát, majd takarékra állítom a lángot és hagyom egy 10 percet fedő alatt főni. Leveszem a tűzről, egy ruhát még a fedőre takarok és legalább 30 percet hagyom a gőzében puhulni, de legjobb felhasználásig nem bántani!
A csirkemájat sózom, vöröshagymaporral összekeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, és 10 percre a mélyhűtőbe teszem.
Közben a tojást elkeverem a vízzel, a lisztet pedig összekeverem a kétféle hagymaporral, a sóval és a borssal. A hideg májat a tojásba, majd a lisztbe forgatom, majd visszateszem 10 percre a fagyasztóba. Még egyszer adok egy tojás-liszt bundát, majd forró olajban aranybarnára sütöm.
A tejfölös szószhoz a hozzávalókat összekeverem, és a csirkemájjal együtt tálalom. A párolt rizzsel gazdagítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: