Hozzávalók:
- 1/2 kg sertéshús,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 db közepes burgonya,
- 25-30 dkg zöldbab,
- tejföl ízlés szerint,
- 1 ek aprított friss kapor,
- só,
- bors,
- őrölt pirospaprika,
- 1 mk őrölt kömény,
- 3 db babérlevél,
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott húst, és fehéredésig sütöm. A tűzről lehúzom megpaprikázom, elkeverem, majd felöntöm vízzel. Visszateszem a tűzre, sózom, borsozom, ízesítem a babérlevéllel és a köménnyel.
Amikor a hús puhára főtt hozzáadom a felkockázott burgonyát és a zöldbabot, majd együtt puhára főzöm.
Végül megszórom a frissen aprított kaporral. A tejfölt a leves mellé tálalom, és mindenki ízlése szerint tesz bele, van aki anélkül szereti !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: