Anna konyhája

Palócgulyás

Hozzávalók:

  1. 1/2 kg sertéshús,
  2. 2 fej vöröshagyma,
  3. 2 db közepes burgonya,
  4. 25-30 dkg zöldbab,
  5. tejföl ízlés szerint,
  6. 1 ek aprított friss kapor,
  7. só,
  8. bors,
  9. őrölt pirospaprika,
  10. 1 mk őrölt kömény,
  11. 3 db babérlevél,

Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott húst, és fehéredésig sütöm. A tűzről lehúzom megpaprikázom, elkeverem, majd felöntöm vízzel. Visszateszem a tűzre, sózom, borsozom, ízesítem a babérlevéllel és a köménnyel. 

Amikor a hús puhára főtt hozzáadom a felkockázott burgonyát és a zöldbabot, majd együtt puhára főzöm.

Végül megszórom a frissen aprított kaporral. A tejfölt a leves mellé tálalom, és mindenki ízlése szerint tesz bele, van aki anélkül szereti !

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!