Anna konyhája

Mogyorókrémes óriás csiga

Hozzávalók a tésztához:

  1. 1,25 dl tej,
  2. 1 tk + 5 dkg cukor,
  3. 2 dkg friss élesztő,
  4. 25 dkg liszt,
  5. só,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 2 db tojássárgája,

Töltelék:

  1. 25 dkg mogyorókrém,
  2. 2 tojásfehérje,
  3. 1 mk őrölt fahéj,
  4. 1 csomag vaníliás cukor,
  5. 10 dkg durvára őrölt mogyoró,

Elkészítése:

A mogyorókrémet előző nap elkészítem, de ennek híján a bolti is jó.

A kimért mogyorókrémet mikróban meglangyosítom, belekeverem a fűszereket, a tojásfehérjéket, és alaposan kikeverem.

A tejet meglangyosítom, feloldok benne 1 tk cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

Keverőtálba kimérem a lisztet, hozzáadom a cukrot és a sót, majd a közepébe mélyedést csinálok és hozzáadom a megpuhított vajat, a tojássárgákat, és a felfuttatott élesztőt. Simára dagasztom a tésztát. Lisztezett deszkán kézzel átgyúrom, majd visszateszem a keverőtálba, letakarom egy konyharuhával és langyos helyen a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre kiborítom és kb 30 x 40 cm -es téglalappá kisodrom. Rásimítom a tölteléket, megszórom a durvára darált mogyoró felével. Kb 4 cm-es csíkokra felvágom a tésztát. Az első csíkot feltekerem és egy kivajazott kapcsos tortaforma közepére helyezem, majd egymás után köré tekerem a többi tésztacsíkot is.

Négy evőkanál tejet felmelegítek, 1 csomag vaníliás cukort feloldok benne, majd a csiga tetejét lekenem a felével.

Alsó-felső sütésen, 180 °C-on, kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 5 percben még a maradék tejjel meglocsolom a csiga tetejét, és még 5 percig sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!