Anna konyhája

Kolbászos burgonya-felfújt ropogós csipszréteggel

Hozzávalók: (2-3 főre )

  1. 25 dkg csiperkegomba,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 20 dkg sütnivaló kolbász,
  4. 20 dkg tejföl,
  5. 1 ek étk. keményítő,
  6. 1,25 dl tej,
  7. 5 dkg reszelt sajt,
  8. 2 ek olaj,
  9. só,
  10. bors,
  11. 15 dkg zöldborsó,
  12. 30-40 dkg burgonya,
  13. 1 tk kakukkfű,
  14. 3 dkg sós csipsz, vagy kukoricapehely,
  15. 2-3 dkg vaj,

Elkészítése:

A gombafejeket felezem vagy negyedelem mérettől függően.

A megtisztított hagymát felaprítom.

A tejfölt összekeverem a keményítővel és a tejjel.

A sajtot lereszelem.

A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeletelem és sós vízben forrásig előfőzöm. A tűzről leveszem és lefedve hagyom 5 percig, majd leszűröm.

A kolbász héját lehúzom és felkockázom. Egy serpenyőben egy evőkanál felforrósított olajon megpirítom pár perc alatt, majd a zsírból kiveszem.

Ehhez a zsiradékhoz teszek még 1 ek olajat és megpirítom rajta a vöröshagymát, majd rádobom a gombát és zsírjára pirítom.Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a tejfölös mártást és közepes lángon kb 2 percig főzöm. Azután beleforgatom a zöldborsót és a sajt felét, majd pár percig tovább főzöm.

Az előfőzött burgonyát a megpirított kolbásszal együtt a mártáshoz keverem.

Az egészet egy tűzálló tálba öntöm és 175 °C-on kb 40-50 percig sütöm.

Közben a csipszet ( kukoricapelyhet ) összekeverem a maradék reszelt sajttal és a kakukkfűvel, majd a felkockázott vajjal együtt a felfújt tetejére szórom. Kb  még 10-15 perc alatt megpirítom a tetejét.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!