Hozzávalók: (2-3 főre )
- 25 dkg csiperkegomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- 20 dkg sütnivaló kolbász,
- 20 dkg tejföl,
- 1 ek étk. keményítő,
- 1,25 dl tej,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 ek olaj,
- só,
- bors,
- 15 dkg zöldborsó,
- 30-40 dkg burgonya,
- 1 tk kakukkfű,
- 3 dkg sós csipsz, vagy kukoricapehely,
- 2-3 dkg vaj,
Elkészítése:
A gombafejeket felezem vagy negyedelem mérettől függően.
A megtisztított hagymát felaprítom.
A tejfölt összekeverem a keményítővel és a tejjel.
A sajtot lereszelem.
A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeletelem és sós vízben forrásig előfőzöm. A tűzről leveszem és lefedve hagyom 5 percig, majd leszűröm.
A kolbász héját lehúzom és felkockázom. Egy serpenyőben egy evőkanál felforrósított olajon megpirítom pár perc alatt, majd a zsírból kiveszem.
Ehhez a zsiradékhoz teszek még 1 ek olajat és megpirítom rajta a vöröshagymát, majd rádobom a gombát és zsírjára pirítom.Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a tejfölös mártást és közepes lángon kb 2 percig főzöm. Azután beleforgatom a zöldborsót és a sajt felét, majd pár percig tovább főzöm.
Az előfőzött burgonyát a megpirított kolbásszal együtt a mártáshoz keverem.
Az egészet egy tűzálló tálba öntöm és 175 °C-on kb 40-50 percig sütöm.
Közben a csipszet ( kukoricapelyhet ) összekeverem a maradék reszelt sajttal és a kakukkfűvel, majd a felkockázott vajjal együtt a felfújt tetejére szórom. Kb még 10-15 perc alatt megpirítom a tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: