Anna konyhája

Ropogós-magos kenyér ( szénhidrátszegény és gluténmentes )

Hozzávalók:

  1. 5 dkg kölesliszt ,
  2. 3  dkg tökmag ,
  3. 3 dkg szezámmag,
  4. 3 dkg lenmag,
  5. 3 dkg napraforgómag,
  6. 2 dkg mandulapehely,
  7. 1 ek puffasztott amaránt (vagy még 10 g bármilyen mag helyette)
  8. 1 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 db tojás,
  9. 6 teáskanál chiamag,
  10. 1 evőkanál lenmagpehely,
  11. 0,5 teáskanál só,
  12. 2,5 dl forró víz,
  13. 2 evőkanál olívaolaj,

Elkészítése: 

Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban, majd hozzáadom az olajat. Ráöntöm a forró vizet, jól összekeverem, és hagyom egy kicsit állni, hogy megszívja magát, megduzzadjon. 

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ráöntöm a keveréket, és kisimítom olyan vékonyra, amennyire csak tudom.  Pizzavágó késsel bemetszéseket ejtek rajta, aminek a benyomata mentén könnyedén fel tudom tördelni majd sütés után.

150-160 °C-os sütőben, légkeverésen sütöm kb 20 percig, majd alsó-felső sütésen folytatom még kb 30 percig. Miután ropogósra sült, a sütőajtót nyitva hagyva a sütőben hagyom, amíg langyosra hűl.

A bemetszéseknek megfelelően feltördelem és már fogyasztható is. Önmagában is nagyon finom, de a kenyeret is remekül helyettesítheti.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!