Hozzávalók:
- 5 dkg kölesliszt ,
- 3 dkg tökmag ,
- 3 dkg szezámmag,
- 3 dkg lenmag,
- 3 dkg napraforgómag,
- 2 dkg mandulapehely,
- 1 ek puffasztott amaránt (vagy még 10 g bármilyen mag helyette)
- 1 evőkanál útifűmaghéj vagy 1 db tojás,
- 6 teáskanál chiamag,
- 1 evőkanál lenmagpehely,
- 0,5 teáskanál só,
- 2,5 dl forró víz,
- 2 evőkanál olívaolaj,
Elkészítése:
Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban, majd hozzáadom az olajat. Ráöntöm a forró vizet, jól összekeverem, és hagyom egy kicsit állni, hogy megszívja magát, megduzzadjon.
Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ráöntöm a keveréket, és kisimítom olyan vékonyra, amennyire csak tudom. Pizzavágó késsel bemetszéseket ejtek rajta, aminek a benyomata mentén könnyedén fel tudom tördelni majd sütés után.
150-160 °C-os sütőben, légkeverésen sütöm kb 20 percig, majd alsó-felső sütésen folytatom még kb 30 percig. Miután ropogósra sült, a sütőajtót nyitva hagyva a sütőben hagyom, amíg langyosra hűl.
A bemetszéseknek megfelelően feltördelem és már fogyasztható is. Önmagában is nagyon finom, de a kenyeret is remekül helyettesítheti.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: