Hozzávalók:
-
3 db tojás,
-
3 dkg eritrit steviával,
-
10 dkg darált mák,
-
5 dkg kókuszreszelék,
-
1/2 db citrom,
- 15-szem meggy,
- meggy dzsem,
- vaj a forma kikenéséhez,
Elkészítése:
A darált mákot, a kókuszreszeléket , az eritritet és a citrom lereszelt héját összekeverem.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét pár csepp citromlével keményre felverem. Hozzáadom egyenként a tojások sárgáját, majd a száraz hozzávalókat óvatos mozdulatokkal hozzákeverem.
Egy 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazok, majd a tészta masszát belesimítom. A meggyszemeket a tetejére szórom, enyhén belenyomom és már mehet is a 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe. 25-30 perc alatt készre sütöm. A formában langyosra hagyom hűlni, majd tálra teszem, és teljes lehűlés után eritrit porral meghintem a tetejét.
Meglangyosított meggydzsemmel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: