Anna konyhája

Meggyes máktorta ( tej, cukor és liszt mentes )

Hozzávalók:

  1. 3 db tojás,
  2. 3 dkg eritrit steviával,
  3. 10 dkg darált mák,
  4. 5 dkg kókuszreszelék,
  5. 1/2 db citrom,
  6. 15-szem meggy,
  7. meggy dzsem,
  8. vaj a forma kikenéséhez,

Elkészítése:

A darált mákot, a kókuszreszeléket , az eritritet és a citrom lereszelt héját összekeverem.

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét pár csepp citromlével keményre felverem.  Hozzáadom egyenként a tojások sárgáját, majd a száraz hozzávalókat óvatos mozdulatokkal hozzákeverem. 

Egy 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan kivajazok, majd a tészta masszát belesimítom. A meggyszemeket a tetejére szórom, enyhén belenyomom és már mehet is a 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe. 25-30 perc alatt készre sütöm. A formában langyosra hagyom hűlni, majd tálra teszem, és teljes lehűlés után eritrit porral meghintem a tetejét.

Meglangyosított meggydzsemmel tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!