Anna konyhája

Krumplirózsa baconnal és sajttal

Hozzávalók: ( 8 db-hoz )

  1. 2 szem nagy burgonya,
  2. 8 szelet bacon,
  3. 5 dkg vaj,
  4. 1 tk fokhagyma granulátum,
  5. 1 ek morzsolt majoránna,
  6. só,
  7. bors,10 dkg reszelt sajt,
Elkészítése:
 
A vajat megolvasztom és elkeverem a fűszerekkel.
A burgonyát meghámozom és uborkagyalun vékonyra felkarikázom. Kiterítek egy bacon szeletet és tetőcserépszerűen rárakom a burgonyakarikákat, ügyelve arra, hogy a szalonna alsó szélénél ne lógjanak túl. A fűszeres vajjal megkenem, reszelt sajttal megszórom, majd lazán feltekerem, azon a végén kezdve, ahol elkezdtem a burgonyát felrakni.
A fűszeres vajjal nagyon vékonyan a muffinsütő nyolc mélyedését is kikenem, majd a feltekert burgonyákat belehelyezem. A maradék reszelt sajtot még a tetejére szórom, és mehet a sütőbe.
180 °C-os sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kiváló köret, de magában is fogyasztható.
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!