Hozzávalók:
-
- 1 db tojás,
- 1 ek fruktóz,
- csipet só,
- 3 dl tej,
- 20 dkg liszt,
- 10 g sütőpor,
- 3 dkg olvasztott vaj,
Öntethez:
- 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( eper, málna )
- 1 ek fruktóz,
- 1 tk étk. keményítő,
Elkészítése:
Az öntettel kezdem. A megtisztított gyümölcsöket a fruktózzal édesítem, rászórom a keményítőt, összekeverem, majd közepes lángon felforralom, és kevergetve pár percig főzöm, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és az öntet besűrűsödik. A tűzről leveszem, átöntöm egy tálaló tálkába és langyosra hagyom hűlni.
A palacsintához a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem egy csipet sóval, a sárgáját habosra keverem a fruktózzal. Hozzáadom a tojássárgájához a tejet, a lisztet, a sütőport, kicsit átkeverem, majd beleforgatom a fehérjehabot és az olvasztott vajat.
1/2 evőkanálnyi olajat teszek egy teflon tarkedli sütő mélyedéseibe, felmelegítem, majd 1-1 evőkanálnyi tészta mennyiséget merek bele. Közepes lángon pár perc alatt megsütöm mindkét oldalukat.
A kis palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: