Anna konyhája

Amerikai palacsinta bogyós gyümölcsös öntettel

Hozzávalók:

    1. 1 db tojás,
    2. 1 ek fruktóz,
    3. csipet só,
    4. 3 dl tej,
    5. 20 dkg liszt,
    6. 10 g sütőpor,
    7. 3 dkg olvasztott vaj,   

Öntethez:

  1. 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( eper, málna )
  2. 1 ek fruktóz,
  3. 1 tk étk. keményítő,

Elkészítése:

Az öntettel kezdem. A megtisztított gyümölcsöket a fruktózzal édesítem, rászórom a keményítőt, összekeverem, majd közepes lángon felforralom, és kevergetve pár percig főzöm, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és az öntet besűrűsödik. A tűzről leveszem, átöntöm egy tálaló tálkába és langyosra hagyom hűlni.

A palacsintához a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem egy csipet sóval, a sárgáját  habosra keverem a fruktózzal. Hozzáadom a tojássárgájához a tejet, a lisztet, a sütőport, kicsit átkeverem, majd beleforgatom a fehérjehabot és az olvasztott vajat. 

1/2 evőkanálnyi olajat teszek egy teflon tarkedli sütő mélyedéseibe, felmelegítem, majd 1-1 evőkanálnyi tészta mennyiséget merek  bele.  Közepes lángon pár perc alatt megsütöm mindkét oldalukat. 

A kis palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálalom.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!