Anna konyhája

Tejszínes-túrós palacsinta vanília öntettel

Hozzávalók a palacsintához: ( kb 15-20 db )

  1. 20 dkg liszt,
  2. 2 dl szódavíz,
  3. 3 dl tej,
  4. 2 db tojás,
  5. csipet só,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. csipet só,
  3. 1 ek tejföl,
  4. ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer,
  5. 2 dl habtejszín,
  6. 1 csomag habfixáló,
  7. 1 ek vaníliakivonat,

A vanília öntethez:

  1. 3 tojás sárgája,
  2. 5 dkg cukor,
  3. 1 tk étkezési keményítő,
  4. 1 rúd vanília vagy 2 ek vanília kivonat,
  5. 5 dl tej vagy tejszín,

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverem, a tejet részletekben adagolva hozzá.  Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatok egy adag tésztát. Közepes lángon 1-2 perc alatt megsütöm az egyik, majd újabb 1 perc alatt a másik oldalát is.  

A töltelékhez a túrót összekeverem a tejföllel, a vaníliával és ízlés szerint porcukorral vagy édesítőszerrel. Botmixerrel krémesre turmixolom.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe keverem.

A palacsintákat két evőkanálnyi túrókrémmel bekenem, majd hagyományos módon feltekerem.

Az öntethez a vaníliarudat hosszában kettévágom, és a magját kikaparom. A tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten felfőzöm. Mielőtt elkezdene forrni, lehúzom a tűzhelyről.

Közben a tojássárgájákat, cukrot és keményítőt kikeverem.

A vaníliarudat kiveszem a felmelegített tejszínből, majd állandó keverés közben a meleg tejszínt lassan a tojásos krémre öntöm.

Visszaöntöm a vaníliakrémet a lábasba, és alacsony hőmérsékleten sűrű, sima krémmé főzöm. Nem szabad, hogy forrjon, különben becsomósodhat. Akkor tökéletes, amikor a krém egy kanál fejére rátapad, és az ujjunkkal egy maradandó csíkot tudunk húzni.

A krém tetejére fóliát simítok, hogy ne bőrösödjön be, és lehűtöm.

A palacsintákat a vaníliakrémmel leöntve frissen tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!