Anna konyhája

Tökbél leves, a hamis húsleves !

Hozzávalók:

  1. egy főzőtök kikapart húsa és magja,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. só,
  4. bors,
  5. egy csokor petrezselyem,
  6. 1 marék zöldborsó,
  7. 2 szál sárgarépa,
  8. olaj,
  9. 2 marék cérnametélt, vagy bármilyen apró tészta,

Elkészítése:

A főzőtök kikapart húsát és magját felöntöm 2 liter vízzel, és a fokhagymával együtt 1 óra alatt puhára főzöm. Ha a tökbél megfőtt, a levét leszűröm. ( a tökbélre nincs szükség, kidobhatom )

2 ek forró olajon a zöldborsót és a megtisztított és felkarikázott sárgarépát megfuttatom, majd felöntöm a leszűrt lével. Sózom, borsozom, ízesítem a petrezselyemmel és puhára főzöm a zöldségeket.

A száraz tésztát külön vízben kifőzöm, majd leszűröm és a kész leveshez adom.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!