Hozzávalók:
- egy főzőtök kikapart húsa és magja,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- egy csokor petrezselyem,
- 1 marék zöldborsó,
- 2 szál sárgarépa,
- olaj,
- 2 marék cérnametélt, vagy bármilyen apró tészta,
Elkészítése:
A főzőtök kikapart húsát és magját felöntöm 2 liter vízzel, és a fokhagymával együtt 1 óra alatt puhára főzöm. Ha a tökbél megfőtt, a levét leszűröm. ( a tökbélre nincs szükség, kidobhatom )
2 ek forró olajon a zöldborsót és a megtisztított és felkarikázott sárgarépát megfuttatom, majd felöntöm a leszűrt lével. Sózom, borsozom, ízesítem a petrezselyemmel és puhára főzöm a zöldségeket.
A száraz tésztát külön vízben kifőzöm, majd leszűröm és a kész leveshez adom.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: