Hozzávalók:
-
1 kg kápia paprika,
-
1 fej vöröshagyma,
-
3 gerezd fokhagyma,
-
1 csokor bazsalikom,
-
1 liter alaplé,
-
1 dl habtejszín,
-
csipet só,
-
bors,
- csilipehely,
- 20 dkg felkockázott bacon,
Elkészítése:
A bacont zsírjára kisütöm, leszűröm és félreteszem.
A kápia paprikákat kettévágom, a magházát eltávolítom és elektromos grillezőben megsütöm.
A hagymákat és a bazsalikomot felaprítom, majd a hagymákat a leszűrt bacon zsírban üvegesre pirítom. Hozzáöntöm az alaplevet, sózom, borsozom, ízesítem a csilipehellyel. Forrásig melegítem, majd hozzáöntöm a tejszínt. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixolom, majd levesszűrőn átszűröm. Ismét visszateszem a tűzre, egyet forralok rajta , majd a kisütött baconnal és a bazsalikommal megszórva tálalom.
Kommentek