Anna konyhája

Sült paprika krémleves

Hozzávalók:

  1. 1 kg kápia paprika,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 1 csokor bazsalikom,
  5. 1 liter alaplé,
  6. 1 dl habtejszín,
  7.  csipet só,
  8. bors,
  9. csilipehely,
  10. 20 dkg felkockázott bacon,

Elkészítése:

A bacont zsírjára kisütöm, leszűröm és félreteszem.

A kápia paprikákat kettévágom, a magházát eltávolítom és elektromos grillezőben megsütöm.

A hagymákat és a bazsalikomot felaprítom, majd a hagymákat a leszűrt bacon zsírban üvegesre pirítom. Hozzáöntöm az alaplevet, sózom, borsozom, ízesítem a csilipehellyel.  Forrásig melegítem, majd hozzáöntöm a tejszínt. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixolom, majd levesszűrőn átszűröm. Ismét visszateszem a tűzre, egyet forralok rajta , majd a kisütött baconnal és a bazsalikommal megszórva tálalom.

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!