Anna konyhája

Csupa csoki torta (tej, cukor, liszt mentes)

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 6 dkg darált mogyoró, (mandula vagy dió )
  2. 3 kisebb tojás,
  3. 5 g eritrit steviával,
  4. 1 ek. kakaópor,

A krémhez:

  1. 3 dkg eritrit steviával, 
  2. 2 egész tojás,
  3. 2 ek holland kakaó,
  4. 15 dkg vaj.

Díszítéshez :

  1. kókuszreszelék,

Elkészítése:

A mogyorót megpirítottam, majd ledaráltam.

Egy sütőpapírra 4 db, 13 cm átmérőjű kört rajzoltam a tortalapokhoz.

 A tojásokat szétválasztottam, majd a sárgáját habosra kevertem az eritrittel, a fehérjéket pedig keményre vertem egy csipet só hozzáadásával.
 Kézi habverővel tojássárgáját óvatosan összekevertem a felvert fehérjével, a mogyoróval és a kakaóval. 
 A tésztát egyenletesen elsimítottam az előre megrajzolt körökbe, majd  170 fokon, légkeveréssel sütöttem 10-15 percig. 

A krémhez a cukrot a tojásokkal és a kakaóval simára kikevertem, majd lassú lángon sűrűre főztem. Langyosra hűtöttem, majd belekeverem a vajat. Hűtőbe alaposan lehűtöttem, majd gépi keverővel habosra kevertem.

A kihűlt mogyorós tésztakorongokat egy 12 cm átmérőjű “szaggatóval ” (ez nálam egy műanyag tál volt ) körbevágom, hogy a lapok széle egyenletes legyen.

A kihűlt, felhabosított krémet elosztottam a lapok tetején, a felső lapra annyival többet hagytam, hogy a kis torta oldalát is be tudjam kenni. 

Érdemes előtte nap elkészíteni a tortát, hogy kellően át tudjon hűlni és összeérni.

Tálalás előtt kókuszreszelékkel megszórva díszítettem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!