Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 dkg darált mogyoró, (mandula vagy dió )
- 3 kisebb tojás,
- 5 g eritrit steviával,
- 1 ek. kakaópor,
A krémhez:
- 3 dkg eritrit steviával,
- 2 egész tojás,
- 2 ek holland kakaó,
- 15 dkg vaj.
Díszítéshez :
- kókuszreszelék,
Elkészítése:
A mogyorót megpirítottam, majd ledaráltam.
Egy sütőpapírra 4 db, 13 cm átmérőjű kört rajzoltam a tortalapokhoz.
A tojásokat szétválasztottam, majd a sárgáját habosra kevertem az eritrittel, a fehérjéket pedig keményre vertem egy csipet só hozzáadásával.
Kézi habverővel tojássárgáját óvatosan összekevertem a felvert fehérjével, a mogyoróval és a kakaóval.
A tésztát egyenletesen elsimítottam az előre megrajzolt körökbe, majd 170 fokon, légkeveréssel sütöttem 10-15 percig.
A krémhez a cukrot a tojásokkal és a kakaóval simára kikevertem, majd lassú lángon sűrűre főztem. Langyosra hűtöttem, majd belekeverem a vajat. Hűtőbe alaposan lehűtöttem, majd gépi keverővel habosra kevertem.
A kihűlt mogyorós tésztakorongokat egy 12 cm átmérőjű “szaggatóval ” (ez nálam egy műanyag tál volt ) körbevágom, hogy a lapok széle egyenletes legyen.
A kihűlt, felhabosított krémet elosztottam a lapok tetején, a felső lapra annyival többet hagytam, hogy a kis torta oldalát is be tudjam kenni.
Érdemes előtte nap elkészíteni a tortát, hogy kellően át tudjon hűlni és összeérni.
Tálalás előtt kókuszreszelékkel megszórva díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: