Hozzávalók:
A tésztához :
- babapiskóta,
A málnapüréhez:
- 50 dkg málna,
- 2 ek cukor,
A piskóta megkenéséhez:
- 1, 5 dl málnapüré,
- 1 ek citromlé,
A fehér csokis málnakrémhez:
- 2 dl málnapüré,
- 25 dkg mascarpone,
- 10 dkg fehér csokoládé,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
A málnás zseléhez:
- 3 dl málnapüré,
- 3 db lapzselatin, (5 g )
A rétegzéshez és a dekorációhoz:
- 20 dkg málna,
Elkészítése:
Málnapüré: A málnát a cukorral és 2 ek vízzel mérsékelt tűzön kevergetve puhára főzöm. A tűzről levéve összeturmixolom, majd szűrőn átpasszírozom. A piskóta lekenéséhez : 1, 5 dl-t, a fehér csokis málnakrémhez 2 dl-t, a málnás zseléhez 3 dl-t kimérek.
A fehér csokis málnakrémhez: a mascarpone-ba belekeverem a 2 dl málnapürét, majd a gőz fölött kevergetve megolvasztott fehér csokoládét.
A tejszínhabot keményre verem a habfixálóval, majd lazán a fehér csokis krémbe keverem. Félreteszem.
A málnás zseléhez: a lapzselatint pár percre hideg vízben megáztatom. Közben a 3 dl málnapürét mérsékelt tűzön felmelegítem. A lapzselatint kinyomkodom, majd beleteszem a meleg málnapürébe, és tartalék lángon addig keverem, amíg bele nem olvad teljesen. Felhasználásig félreteszem.
Összeállítás: Egy kb 25 cm átmérőjű üvegtál alját babapiskótával kirakom, előtte mindkét oldalát a málnapürével lekenem. (1,5 dl ) Meghintem a málna felével, rákanalazom a fehér csokis- málnás krém felét, majd megcsorgatom a málnás zselé felével.
A rétegzést ugyanebben a sorrendben még egyszer megismétlem.
A legszebb szemekből félretett pár málnával díszítem a tetejét.
A krémet pár órára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: