Anna konyhája

Málnás trifle /1

Hozzávalók:

A tésztához : 

  1. babapiskóta,

A málnapüréhez:

  1. 50 dkg málna,
  2. 2 ek cukor,

A piskóta megkenéséhez:

  1. 1, 5 dl málnapüré,
  2. 1 ek citromlé,

A fehér csokis málnakrémhez:

  1. 2 dl málnapüré,
  2. 25 dkg mascarpone,
  3. 10 dkg fehér csokoládé,
  4. 2,5 dl habtejszín,
  5. 1 csomag habfixáló,

A málnás zseléhez:

  1. 3 dl málnapüré,
  2. 3 db lapzselatin, (5 g )

A  rétegzéshez és a dekorációhoz:

  1. 20 dkg málna,

Elkészítése:

Málnapüré: A málnát a cukorral és 2 ek vízzel mérsékelt tűzön kevergetve puhára főzöm. A tűzről levéve összeturmixolom, majd szűrőn átpasszírozom.   A piskóta lekenéséhez : 1, 5 dl-t, a fehér csokis málnakrémhez 2 dl-t, a málnás zseléhez 3 dl-t kimérek.

A fehér csokis málnakrémhez: a mascarpone-ba belekeverem a 2 dl málnapürét, majd a gőz fölött kevergetve megolvasztott fehér csokoládét.

A tejszínhabot keményre verem a habfixálóval, majd lazán a fehér csokis krémbe keverem. Félreteszem.

A málnás zseléhez: a lapzselatint pár percre hideg vízben megáztatom. Közben a 3 dl málnapürét mérsékelt tűzön felmelegítem. A lapzselatint kinyomkodom, majd beleteszem a meleg málnapürébe, és tartalék lángon addig keverem, amíg bele nem olvad teljesen. Felhasználásig félreteszem.

Összeállítás: Egy kb 25 cm átmérőjű üvegtál alját babapiskótával kirakom, előtte mindkét oldalát a málnapürével lekenem. (1,5 dl ) Meghintem a málna felével, rákanalazom a fehér csokis- málnás krém felét, majd megcsorgatom a málnás zselé felével.

A rétegzést ugyanebben a sorrendben még egyszer megismétlem.

A legszebb szemekből félretett pár málnával díszítem a tetejét.

A krémet pár órára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt !

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!