Anna konyhája

Töltött cukkini

     

Hozzávalók:

  1. 2 db kisebb cukkini,
  2. 1 csokor petrezselyem,
  3. olívaolaj,
  4. 3-4 gerezd fokhagyma,
  5. só, bors,
  6. 1 szál felkockázott házi kolbász,
  7. 1 fej felkockázott vöröshagyma,
  8. 1 db felkockázott sárgarépa,
  9. 15-20 dkg felszeletelt gomba,
  10. 1/2 dl kuszkusz,
  11. 10 dkg apróra felkockázott sajt,

Elkészítése:

A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöm, és lefedve hagyom megduzzadni.

A cukkinit meghámozom, a magját egy kanállal eltávolítom. A petrezselymet felaprítom, és a felét a fokhagymával és az olívaolajjal együtt egy mozsárban pépesre őrlöm. Sózom, borsozom, majd a cukkinik belső felületét bekenem a fűszeres olajjal.

Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítok, és a megtisztított és felszeletelt gombát lepirítom, majd kiveszem és félreteszem. A visszamaradó olajban először a felkockázott sárgarépát pirítom le, majd a kolbászt, végül a hagymával együtt sütöm tovább. Közben sózom, borsozom. Hozzáadom a lepirított gombát, végül pedig a megduzzadt kuszkusszal is összeforgatom.

A fél cm-es darabokra felszeletelt, majd tovább felkockázott sajtot is a keverékhez adom, majd az előkészített cukkiniket egy sütőtálba helyezem és a zöldséges-kuszkuszos-sajtos töltelékkel betöltöm.

200 °C-os sütőben puha ,szaftosra sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!