Hozzávalók:
- 2 db kisebb cukkini,
- 1 csokor petrezselyem,
- olívaolaj,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 1 szál felkockázott házi kolbász,
- 1 fej felkockázott vöröshagyma,
- 1 db felkockázott sárgarépa,
- 15-20 dkg felszeletelt gomba,
- 1/2 dl kuszkusz,
- 10 dkg apróra felkockázott sajt,
Elkészítése:
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöm, és lefedve hagyom megduzzadni.
A cukkinit meghámozom, a magját egy kanállal eltávolítom. A petrezselymet felaprítom, és a felét a fokhagymával és az olívaolajjal együtt egy mozsárban pépesre őrlöm. Sózom, borsozom, majd a cukkinik belső felületét bekenem a fűszeres olajjal.
Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítok, és a megtisztított és felszeletelt gombát lepirítom, majd kiveszem és félreteszem. A visszamaradó olajban először a felkockázott sárgarépát pirítom le, majd a kolbászt, végül a hagymával együtt sütöm tovább. Közben sózom, borsozom. Hozzáadom a lepirított gombát, végül pedig a megduzzadt kuszkusszal is összeforgatom.
A fél cm-es darabokra felszeletelt, majd tovább felkockázott sajtot is a keverékhez adom, majd az előkészített cukkiniket egy sütőtálba helyezem és a zöldséges-kuszkuszos-sajtos töltelékkel betöltöm.
200 °C-os sütőben puha ,szaftosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: