Anna konyhája

Csicseriborsó currys zöldségekkel

   

Hozzávalók:

  1. 20 dkg főtt csicseriborsó,
  2. 50 dkg vegyes zöldség, ( hagyma, sárgarépa, brokkoli, karalábé, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó,….. )
  3. 1 tk currypor,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 csokor felaprított petrezselyem,
  7.  5 dkg vaj,

Elkészítése:

A csicseriborsót előző este bőséges, hideg vízbe beáztatom. Másnap leszűröm, és sós, szódabikarbónás vízben felteszem főni, amíg puha, de harapható lesz.

A zöldségeket megtisztítom, felszeletelem és bő, sós, szódabikarbónás vízben pár percig párolom.( a hagyma kivételével )

Leszűröm, alaposan lecsöpögtetem.

Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felolvasztom , a zöldségeket ráöntöm, összeforgatom.Közepes lángon, lefedve, rázogatva roppanósra párolom. Közben sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselyem felét és a curryport. Végül a főtt csicseriborsót is a tetejére öntöm.

Önmagában is kiváló étel, de sült húsok mellé köretként is tálalhatom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!