Hozzávalók:
- 20 dkg főtt csicseriborsó,
- 50 dkg vegyes zöldség, ( hagyma, sárgarépa, brokkoli, karalábé, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó,….. )
- 1 tk currypor,
- só,
- bors,
- 1 csokor felaprított petrezselyem,
- 5 dkg vaj,
Elkészítése:
A csicseriborsót előző este bőséges, hideg vízbe beáztatom. Másnap leszűröm, és sós, szódabikarbónás vízben felteszem főni, amíg puha, de harapható lesz.
A zöldségeket megtisztítom, felszeletelem és bő, sós, szódabikarbónás vízben pár percig párolom.( a hagyma kivételével )
Leszűröm, alaposan lecsöpögtetem.
Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felolvasztom , a zöldségeket ráöntöm, összeforgatom.Közepes lángon, lefedve, rázogatva roppanósra párolom. Közben sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselyem felét és a curryport. Végül a főtt csicseriborsót is a tetejére öntöm.
Önmagában is kiváló étel, de sült húsok mellé köretként is tálalhatom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: